Éles Simon Kertbarát Egyesület

2023.03.28. 14:30

Kiváló borokat kóstoltak Dombóváron is

Az Éles Simon Kertbarát Egyesület Dombóvár 38. borversenyét tartotta meg. Az ünnepélyes eredményhirdetésére március 20-án került sor, melyen Pintér Szilárd, a város polgármestere is részt vett.

Varga Szilvia

Boda-Tevesz Családi Pincészet két képviselője Pintér Szilárdtól vette át a díjat (A szerző felvétele)

 A versenyen a dombóvári és Dombóvár környéki borosgazdák vettek részt boraikkal. A Dombóvári Művelődési Házban tartott programon a kertbarátokon kívül tíz járási borász, valamint tíz pécsi Bacchus Borklub tag mérette meg a borait. Az ünnepélyes eseményen Páldi Ede, az egyesület elnöke köszöntötte a jelenlévőket, és számolt be a megmérettetés részleteiről. Az eredmény jól mutatja, hogy a bíráló bizottság tagjainak nem volt könnyű dolguk, a 75 leadott mintából 34 arany, 26 ezüst és 15 bronz minősítést kapott.

A bizottság elnöke, Kovács János beszédében kiemelte, hogy a versenyre nevezett borok igen magas minőségűek voltak, a leadott minták letisztultak, tökéletes ízharmóniával rendelkeznek. Beszédében úgy fogalmazott, hogy az ősz kedvező időjárásának köszönhetően a tavalyi szőlőtermésből kiváló borok készülhettek.
Az aranyérmeket és minősítéseket Páldi Ede elnök adta át, Pintér Szilárd polgármester gratulált az év bora nyerteseknek a három kategóriában. A kupákat Dombóvár Város Önkormányzata ajánlotta fel.

Az év fehérbora címet a Boda-Tevesz Családi Pincészet vegyes fehérbora érdemelte ki, az év rozé bora díjat Csiszár László vegyese nyerte, az év vörösbora pedig Pálfalvi Roland shiraz nedűje lett. A hivatalos rész után szerény vendéglátással és bordalokkal készültek a szervezők, a hangulatért Kiss András zenész volt a felelős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában