Berliner Wine Trophy

2023.03.19. 14:59

Taroltak a szekszárdi borok a legendás nemzetközi borversenyen

Taroltak a szekszárdi borok a Berliner Wine Trophy-n – szúrta ki a Pénzcentrum. Négy kategóriában összesen 174 tétel lett aranyérmes és 6 a legmagasabb elismerést, azaz a Grand Gold minősítést is kiérdemelte.

TEOL

Vesztergombi Csaba (Fotó: M. K.)

A Berliner Wine Trophy 2004 óta az OIV (International Organisation of Vine and Wine) által patronált borversenyek tagja és mára a szervezet és a világ legnagyobb mintaszámú, valamint Németország legjelentősebb borversenyévé vált. Az év során két fordulóban (winter- és summer edition) összesen már több mint 15 ezer minta kerül elbírálásra, melyek 40 országból érkeztek.

A Pénzcentrum most kiszúrta, hogy nemrég zárult a 2022-es tételek kiértékelése, amelyen négy kategóriában – vörös (76), fehér (90), rozé (11), és blanc de blanc (3) – összesen 180 tétel lett aranyérmes, amelyből 6 a legmagasabb elismerést, azaz a Grand Gold minősítést is kiérdemelte. 

A Grand Gold minősítést a következők borászatok termékei érdemelték ki:

  • Takler Pincészet,
  • Vesztergombi Pincészet,
  • Schieber Pincészet,
  • Gróf Degenfeld Pincészet,
  • Zelna Pincészet,
  • Eszterbauer Pincészet.

Az aranyérmes tételek között pedig olyan nagyágyúk szerepelnek, mint az Ostoros, a Takler, a Bolyki, a Gere, a Koch, a Dúzsi, a Figula, a Laposa, a Vylyan, és még sorolhatnák a legismertebb magyar borászatokat. A hazai borászati kultúra nemzetközi térnyerését viszont mi sem mutatja jobban, hogy akadnak kisebb pincészetek is szép számmal a díjazottak között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában