Húsvét

2023.04.09. 14:50

A hanti kálvária stációi is megújultak

Megújultak a hanti kálvária stációi. Csütörtökön Bartha Zsolt plébános áldotta meg a közösségi összefogás eredményeként megvalósított beruházást.

Vizin B.

Bartha Zsolt plébános áldotta meg a közösségi összefogás eredményeként megvalósított beruházást (A szerző felvétele)

– Mint minden közösségi, keresztény életünket meghatározó színtér, a hanti kálvária is nagyon fontos számunkra. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy közös erővel, összefogással, munkával sikerült felújítani, újjá varázsolni az itt lévő kálvária stációit – emelte ki beszédében Dávid Tímea. Aparhant polgármestere hozzátette, külön öröm számára, hogy a kálvária felújítása saját erőből valósult meg. 

Név szerint is köszönetet mondott a beruházás sikeres megvalósításáért dolgozó Palkó Attilának, Bíró Sándornak, Bíró Sándorné Marikának, Schmidt Jánosnak, Bareith Istvánnénak, Stefán Jánosnak, Schuller Attilának és Schuller Lászlónak. Továbbá az önkormányzat dolgozóinak: Bareith Istvánnak, Dávid Norbertnek, Schweitzer Róbertnek és Törő Józsefnek.

– Bízom benne, hogy ez az összefogás folytatódik a településünkön – hangsúlyozta Dávid Tímea. A település polgármestere emlékeztetett, március 29-én az apari kálvária felújításának örülhettek, amely a közösségi összefogás mellett a Magyar Falu Program nyújtotta 5,3 millió forintos támogatásából valósulhatott meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában