Alázás

2023.04.23. 10:20

A hasonló esetek többsége nem kerül fel a videómegosztókra

Jó pár évvel ezelőtt történt, nem nálunk, hanem az Egyesült Államokban. Néhány magáról megfeledkezett kamasz az iskolabuszon hazafelé tartva elkezdte zaklatni a koros kísérőt, történetesen egy szolid asszonyt.

Szeri Árpád

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

De nem csak szokvány vásott kölyök módra, hanem megdöbbentően aljas stílusban és eszközökkel. Tettüket azonban rögzítette a fedélzeti kamera, így később a fél világ tanúja lehetett a védekezni képtelen, sírva fakadó asszony megalázásának. Egy következő képsor viszont már azt mutatta, hogy pár nap elteltével az áldozathoz bekopogtatnak a lehajtott fejű szülők és elfúló hangon kérnek bocsánatot maguk és briganti gyermekeik nevében. 

A védtelenek megalázása nem amerikai találmány. Pár napja a hazai média nálunk készült videofelvételeket adott közre, ezeken agresszív tinédzserek terrorizálják rettegő áldozataikat. Ne legyenek illúzióink, ez csak a jéghegy csúcsa, a hasonló esetek többsége nem kerül fel a videómegosztókra: a környezet, jelesül az iskola vélhetően tud az ilyen ügyekről, ám tanácsosnak tartja nagyokat hallgatni, elkerülendő az országos balhét. 

Ugyanígy tesznek az elkövetők szülei is. Amerikai kortársaiktól eltérően nem keresik fel az áldozatokat, nem kérnek tőlük bocsánatot, hanem lapítanak, mint dinnye a fűben. Ráadásul ez még a jobbik eset. Mert akár az is előfordulhat, hogy egyik-másik szülő ezt mondja haramia gyermekének: jól tetted fiam vagy lányom, hogy kitépted az osztálytársad haját. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában