Politika

2023.04.28. 20:00

A Hír TV műsorvezetői Szekszárdon jártak

„Embernek maradni” címmel tartottak pódiumbeszélgetést aktuálpolitikai kérdésekről M. Dobos Marianne és M. Kovács Róbert, a Hír TV műsorvezetőinek közreműködésével a szekszárdi vármegyeházán csütörtökön. A beszélgetést Finta Viktor, a Tolnai Népújság főszerkesztője vezette.

Brunner Mónika

M. Dobos Marianne Szekszárdon élt és dolgozott, 2007-ben költözött el. Elmondta, hogy édesanyjának köszönheti szakmáját, ő volt a katalizátor, aki elindította a pályán. A múlt évben házasodott össze kollégájával, M. Kovács Róberttel, akivel a közös tévés munkáik során találtak egymásra. 

A Hír televízió műsorvezetői Szekszárdon is közkedveltek. Fotó: Mártonfai Dénes 

M. Kovács Róbert elmesélte, hogy esze ágában sem volt újságírónak lenni. Katonacsaládban nőtt fel, ám 1997 óta bejárta a nyomtatott és az online sajtó teljes skáláját. A tévézés pedig egyszer csak több mint két évtized után jött az életében. Hozzátette: még mindig tanulja a televíziós újságírást, legjobb tanítója pedig a felesége, M. Dobos Marianne, akinek előnye van a tévés szakmában vele szemben. Neki azonban az újságírásban van előnye a nejével szemben. 

A pódiumbeszélgetés során szó esett aktuálpolitikai kérdésekről, például Ferenc pápa látogatásáról. Elhangzott, hogy miközben Nyugat-Európa jelentős részén a kereszténység súlyát veszti, aközben a magyar kormány politikája és a magyar társadalom erős szövetségese a kereszténységnek. Emlékeztettek, hogy Ferenc pápa a migráció elősegítéséért is felszólalt, ennek kapcsán kiemelték, hogy a magyar befogadó nép. Azonban hangsúlyozták, hogy ha például a szomszédunkba egy menekült horvát család költözik, akkor hozzánk hasonló kultúrkörből származó emberekről van szó.

Magyarországon horvát iskolák, különféle nemzetiségi önkormányzatok, -szószólók vannak, más nemzeteket is képviselünk, így sokkal könnyebb az alkalmazkodás, az egymás mellett élés. Ugyanaz egy, a szomszédunkba költöző iszlám családról már nem mondható el. 

Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban elmondták, hogy az az Egyesült Államok és Oroszország háborúja Amerika részéről. A pápa és a magyar kormány álláspontja, hogy végre fegyverszünetnek kell lennie. 

A pedagógussztrájkról elhangzott, A pedagógusok megérdemlik a magasabb bért, ám a jelenlegi kormányon nem lehet számon kérni huszonöt év igazságtalanságát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában