Tamási

2023.04.05. 21:02

A régi helyen várja újra a látogatókat a művelődési központ

Jövő héttől ismét a megszokott helyen fogadja a látogatókat Tamási kulturális központja. Az idei szezonról Czink Judit intézményvezetőt kérdeztük.

Gazsó Rita

Főzőverseny a tamási parkban. A szabadtéri rendezvények megmozgatják a városban és a városkörnyéken élőket egyaránt. (Archív felvétel)

Fotó: Makovics Kornél

Mint korábban írtunk róla, a magas energiaárak miatt Tamási város közművelődési intézménye a téli hónapokra áttette tevékenységét a tavaly felújított Zöld Pont és Civilházba. Itt működtek a kisközösségek, az amatőr művészeti csoportok, civil szervezetek, de a helyiségek korlátozott mérete és száma miatt ezen a helyen nem volt lehetőség nagyobb rendezvények, programok tartására.

– Április 3-tól, vagyis most hétfőtől azonban minden visszatér a régi, megszokott kerékvágásba. A városközpontban álló épületben várják újra a kultúra kedvelőit, partnereiket, látogatóikat – számolt be az örömteli hírről a Tamási Művelődési Központ igazgatója. 

Megtudtuk, hogy a nyitást követő időszakra számos programmal készültek a közművelődési szakemberek: felnőtt és gyermekműsorokkal, színházi előadásokkal, koncertekkel, kiállításokkal, népművészeti rendezvényekkel, természetjáró túrákkal, kézműves-foglalkozásokkal, rajz- és mesemondó versenyekkel.

– Az év hátralévő részében ismét megtelik élettel az intézmény és az előtte elterülő rendezvénytér is, hiszen tavasztól őszig megrendezzük azokat a szabadtéri rendezvényeket, melyek megmozgatják a városban és a városkörnyéken élőket egyaránt – mondta az igazgató. Czink Judit jelezte, hogy ezek a közösségi események hagyományőrző elemeket csakúgy tartalmaznak, mint innovatív programrészeket, így kisvárosi léptékkel mérve nagyon sok látogatót vonzanak a városba.

A két éve Minősített Közművelődési Intézmény Címet elnyert Tamási Művelődési Központ munkatársai ugyanis a helyi, települési közösség erősítése mellett kiemelt hangsúlyt fektetnek a kulturális turizmus erősítésére is. 

Az igazgatónő elmondta, hogy már áprilisban számos programmal várják az érdeklődőket. Rögtön a nyitás napján, hétfőn Magyar Hősök címmel egy színházi előadást tartanak, jövő csütörtökön a húsvéti rajzpályázat eredményhirdetése lesz, és az ezekből a munkákból összeállított kiállítás nyílik meg.

Nagyszombaton húsvéti kézműves-foglalkozással várják a kicsiket és nagyobbakat. 

Április 16-án az Apacuka együttes ad gyermekkoncertet, április 18–19. között pedig alsó tagozatosok számára szerveznek járási mesemondó versenyt. Április 19-én lesz a Bárka Művészeti Szalon kiállításának megnyitója, másnap a Dumaszínház tagja, Ráskó Eszter érkezik, április 25-én pedig Spiró György keserédes komédiáját, a Prahot hozza el a Karaván Színház Tamásiba.

Ezen kívül lesz ifjúsági program a KIFLI egyesülettel, természetjáró gyalogtúra a Melegmányi-völgybe, a Pántlika néptáncegyüttes viseletbemutatója és táncháza, a hó utolsó szombatján pedig Tavaszi Borrandevú zárja a havi programok sorát, természetesen borkóstolóval.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában