Bázisintézmény

2023.04.27. 08:43

A szakma is elismeri a paksi óvodát

A Pedagógiai Oktatási Központ és egy bírálóbizottság döntése alapján az Oktatási Hivatal Bázisintézményévé választották a Paksi Benedek Elek Óvodát.

Gazsó Rita

Ez egy nagyon fontos mérföldkő az intézmény életében – erről számolt be szerdai sajtótájékoztatóján Szabó Péter. Paks polgármestere a fenntartó önkormányzat nevében úgy nyilatkozott, hogy büszkék az óvodára, arra, hogy Pakson ilyen magas színvonalú nevelési intézmények vannak. Az, hogy az óvoda elnyerte ezt a fontos szakmai címet, szerinte az elmúlt évek, évtizedek munkájának elismerése, mindannak, hogy jól működő, magas színvonalú fejlesztő munka folyik itt. A polgármester elmondta, hogy a címet azok az intézmények kaphatják meg, amelyek biztosítják azokat a feltételeket, amelyek ehhez szükségesek. 

Szabó Péter polgármester úgy fogalmazott: büszkék arra, hogy Pakson ilyen magas színvonalú nevelési intézmények vannak (Fotó: M. Gy.)

A Benedek Elek Óvoda ennek megfelelően magas presztízsű hagyományokkal rendelkező, infrastruktúrában a feladatellátáshoz megfelelő módon felszerelt, egyedi, más intézmények számára is példaértékű, működésében koherens, befogadó, gyermekközpontú, valamint pedagógiai gyakorlattal, szakmai módszertani, szervezeti kultúrával és innovációval rendelkező óvoda. Szabó Péter végül elismerését fejezte ki az intézményvezetőnek és az összes itt dolgozónak. Mint elhangzott, a döntés értelmében a megtisztelő címet 2026-ig viselheti az óvoda. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában