Dobogós hely

2023.04.27. 11:30

A Szakma Sztárjai között a tamási pincér tanuló

A Tolna Megyei Szakképzési Centrumhoz tartozó több iskola csapata is ellátogatott a 16. Szakma Sztár Fesztiválra. Külön öröm, hogy volt kinek szurkolni, hiszen pincér-vendégtéri szakmában Varga Dorina, a Tolna Megyei SZC Vályi Péter Szakképző Iskola és Kollégium tanulója is ott volt az öt döntős között a helyszínen. Szuperül helytállt, ezt igazolja dobogós, harmadik helyezése.

TEOL

Varga Dorina, a Tolna Megyei SZC Vályi Péter Szakképző Iskola és Kollégium tanulója a harmadik helyezést szerezte meg. (Beküldött fotó)

A Szakmát a kézbe! - 16. Szakma Sztár Fesztivált április 24-26. között rendezte meg Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával együttműködve a Hungexpo Budapesti Kongresszusi és Kiállítási Központban. A fesztivál keretében valósult meg a Szakma Kiváló Tanulója Verseny, az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny és a X. WorldSkills Hungary Nemzeti Döntő és Bemutató.

A fesztiválra a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara jóvoltából a Tolna Megyei Szakképzési Centrumhoz tartozó intézmények közül az Ady Endre Technikum és Kollégium, az I. István Szakképző Iskola, valamint a Perczel Mór Technikum és Kollégium csoportjai látogattak el, összesen közel 150 fővel.

A látogató csoportoknak a helyszín bejárására másfél órájuk volt, amelyet nagyon könnyen ki lehetett tölteni. Meg lehetett nézni, hogyan dolgoznak a versenyzők – például a kőművesek a helyszínen húztak fel falat –, a kiállítók pedig érdekes bemutatókkal várták a látogatókat. Nagy sikernek örvendtek a bemutatott új autók, amelyekbe a gyerekek örömmel ültek be, alig akartak kiszállni belőlük. 

Egy-egy szakmába virtuálisan is bele lehetett kóstolni, például villanyoszlopot lehetett mászni, és karosszériát is lehetett festeni ilyen módon. Persze sok minden akadt, amit a való világban kipróbálhattak, kalapáltak, mozaikozhattak, fűrészelhettek, ültethettek, és a sort még hosszan folytathatnánk. Összességében a gyerekek, fiatalok érdekes tapasztalatokkal gazdagabban térhettek haza a fesztiválról.

Dorina dobogós helyen végzett

A Tolna Megyei SZC Vályi Péter Szakképző Iskola és Kollégium érdekelt volt a megmérettetésben is a fesztiválon, hiszen pincér-vendégtéri szakmában Varga Dorina tanuló döntősként vett részt a rendezvényen, Németh Lehelné, az iskola szakirányú oktatásért felelős vezető oktatója és egyben felkészítője kíséretében. Végül a sok felkészülés és a két napi munka meghozta gyümölcsét, Dorina dobogós, harmadik helyezést ért el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában