Teol.hu podcast

2023.04.06. 06:45

Embercsempész-esetek emelték a peres ügyek számát

A Teol.hu hírportál podcast csatornájának legújabb adásában dr. Csullag Józsefné, a Szekszárdi Törvényszék elnöke és dr. Benkő Imola, az Országos Bírósági Hivatal jogi főosztályának vezetője összegezte a bíróságok elmúlt évi tevékenységét Szepesi László kollégánknak.

Sz. L.

Dr. Csullag Józsefné, a Szekszárdi Törvényszék elnöke(Fotó: Mártonfai D.)

Mint arról tegnap már hírt adtunk, a vármegye bíróságainak elmúlt évben végzett munkáját értékelő, úgynvezett összbírói értekezletet tartottak szerdán délelőtt a Szekszárdi Törvényszéken.

Az értekezletet megelőzően dr. Csullag Józsefné, a Szekszárdi Törvényszék elnöke és dr. Benkő Imola, az Országos Bírósági Hivatal jogi főosztályának vezetője összegezte a bíróságok elmúlt évi tevékenységét Szepesi László kollégánk mikrofonja előtt.

Az elnök asszony elmondta többek között, hogy a vármegyei bíróságokra 19 és félezer ügy érkezett, több mint 2020-ban, de bő ezerrel kevesebb, mint az azt megelőző esztendőben. Ezen belül viszont közel nyolc százalékkal, 4842-re nőtt a peres ügyek száma, ugyanis az embercsempészés miatt sokkal több büntetőügyben kellett eljárni, mert az ilyen forgalomnak jelentős része a vármegyét átszelő M6-os autópályán zajlik.

Dr. Csullag Józsefné és dr. Benkő Imola évértékelője az alábbi linkek bármelyikén meghallgatható.

A Teol.hu podcast csatornájának korábbi adásait ide kattintva találja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában