Környezetvédelem

2023.04.30. 06:30

Három hársfát ültettek el a Föld napján a szekszárdi kórház parkjában

Három hársfát ültettek el civil önkéntesek április 22-én, a Föld napján, a szekszárdi kórház parkjában – tájékoztatott honlapján az intézmény.

TEOL

A faültetők április 22-én délelőtt érkeztek a kórházba. Az E-épület mögötti, füves területen már ott várta őket az a három kislevelű hársfacsemete, amelyet Föld-napi akciójuk keretében ajánlottak fel az intézmény parkja számára.

A faültetők. Fotó: tmkorhaz

Szegedi Attila, a Szekszárd „A’-só ucca” – Csatár – Bakta Civil Egyesület elnöke, az esemény egyik ötletgazdája hangsúlyozta, a Kórházlelkészséggel és a Szőlő-Szem Mozgalommal összefogva úgy gondolták, a faültetéssel az emberek figyelmét arra szeretnék ráirányítani, hogy a fák a föld tüdeje.

Az ültetést Nagy Ferenc a fákat adományozó kertészet tulajdonosa, az egyesület elnökségi tagja irányította. A lelkes önkéntesek gödröt mélyítettek, komposztot szórtak és precízen helyezték el azokat a perforált szivárogtatócsöveket is, amelyeknek segítségével a kórház kertészei a szárazabb időszakokban tudnak majd gondoskodni a fiatal fák megfelelő öntözéséről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában