A régi járműveket elajándékozták

2023.04.05. 21:04

Használatba állt a varsádiak új falubusza

A Magyar Falu Program (MFP) jóvoltából új kisbusszal gazdagodott a település, amelyet szerdán adott át a varsádiaknak Potápi Árpád János.

Vizin Balázs

A Magyar Falu Program (MFP) jóvoltából új kisbusszal gazdagodott Varsád.

Fotó: Makovics Kornél

A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a dombóvári térség országgyűlési képviselője elmondta: 2019-től, a MFP indulásától számítva 32 darab új falugondnoki busz került a választókerületének kistelepüléseire. Ezek közé tartozik Varsád is. A korábban használt, jó állapotban lévő járművüket az erdélyi Szilágynagyfalunak ajánlották fel. Egészen pontosan az ottani Baptista Gyülekezetet szolgálja a továbbiakban.

Az eseményen Fórizs László, Szilágynagyfalu alpolgármestere is részt vett. Potápi Árpád János Varsád tekintetében nem csak a most átadott új kisbuszt emelte ki, hanem azokat a beruházásokat is, amelyek az elmúlt időszakban valósultak meg – ugyancsak a vidéki kistelepüléseket segítő MFP révén.

Összesen 174,1 millió forint érkezett a községbe 2019-től, amelyet jelentős eredménynek nevezett, s amelyekért a szerdai átadón Andrási Zoltánné polgármester is köszönetet mondott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában