Galambtenyésztők

2023.04.24. 12:43

Hatvan éve versenyez madaraival

Tisztújítást tartottak a Magyar Galamb- és Kisállattenyésztők Országos Szövetségénél (MGKSZ). Az eddigi elnök, dr. Pintér József Zsolt nem indult a posztért. Bizalmat Hencz László kapott, ő lesz az MGKSZ elnöke a következő öt évben.

Wessely Gábor

Oklevelét mutatja Kelemen István a rendezvényen (Beküldött fotó)

A közgyűlést Lajosmizsén rendezték meg. Tolna vármegyei vonatkozása is volt az eseménynek. Többeket jutalmaztak az eddigi tenyésztői eredmények elismeréséül. A díjazottak között volt a kajdacsi Kelemen István is, aki a nagydorogi galambász egyesület tagja. 

Kézdivásárhelyről származik, ott élt 37 éves koráig, 1988-ig. Ceausescu tündöklését elunva települt át Magyarországra, de a galambászkodást már korábban kezdte, kereken hatvan éve. Számos serleget és oklevelet gyűjtött már be a szárnyasaival, hazai és nemzetközi galambszépségversenyeken. Korábban postagalambokkal foglalkozott, röptetett, igen szép eredményeket elérve. 

Tehát jó helyre került a most kapott elismerő oklevél. Olyan tenyésztőhöz, aki Európa-bajnoki címet is nyert már egy madarával Lipcsében 2012-ben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában