Rendhagyó irodalomóra

2023.04.01. 11:00

Juhász Ferenc lánya hozta közelebb Petőfit a diákokhoz

A Dombóvári Művelődési Ház idén elindított „rendhagyó tanórák” sorozatában Juhász Anna irodalmár tartott előadást közel 400 dombóvári középiskolás vehetett részt.

TEOL

Juhász Anna (balról), Nagy Gergő és Skoperda Nóra a rendhagyó dombóvári irodalomórán (Fotó: Városunk Dombóvár)

Juhász Ferenc költőóriás lánya hazánk egyik legsikeresebb irodalmi szervezője, az ország legnagyobb irodalmi rendezvény-sorozatainak megálmodója és megvalósítója. Wiedmer-Balipap Zsuzsa köszöntőjében kitért rá, hogy Juhász Anna tette az irodalmat és az olvasást ismét divattá.

Az irodalomórán Juhász Anna az idén 200 éve született Petőfi Sándor életéről, verseiről élményszerű módon adta át tudását a fiataloknak. A Verseitek dallama formáció tagjai, Skoperda Nóra és Nagy Gergő akusztikus előadásával egészült ki ez a rendkívüli tanóra, melyben a költő megzenésített verseit hallhatták a diákok.

A teltházas előadáson Juhász Annának sikerült közelebb hozni Petőfi Sándort a fiatalokhoz, közvetlen stílusával könnyedén vonta be a beszélgetésbe a jelenlévőket – adta hírül Dombóvár város hivatalos közösségi oldala.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában