Felújítás

2023.04.27. 18:48

Korszerűsítik, szélesítik a paksi utcát

A Györkönyi utca egy szakaszának korszerűsítéséről írt alá megállapodást Szabó Péter paksi polgármester és Hámori Szabolcs, a kivitelező HGT Invest Kft. ügyvezetője hétfőn a városházán. A megállapodás szignálásakor elhangzott, a kivitelező a Cseresznyésbe vezető Györkönyi utca utolsó háza és a már épülő Vácika utca becsatlakozása közötti útszakaszon dolgozik majd. A polgármester elmondta, a beruházó Paks II-höz kapcsolódóan szeretne lakóterületeket kialakítani, miként a Liget utcánál, ahol épült már hasonló, valamint a Pollack Mihály utcától északra fekvő, illetve a volt téeszmajor területén, ahol szintén terveztek már ilyet.

Gazsó Rita

 – Nem szeretnénk, ha utóbbi esetében a forgalom csak a Györkönyi utcát terhelné majd, vagy a Pál, a Kurcz György és a Domb utcákat, ezért tartottuk fontosnak a beruházó céggel egyetértésben a tehermentesítő út létesítését. Tehát jelen projekt a Paks II. beruházáshoz közvetetten kapcsolódó, lakóterületfejlesztésből adódó útfejlesztés – jelezte Szabó Péter. A sajtónyilvános szerződéskötésen az is elhangzott, hogy a kivitelezésre 140 nap áll rendelkezésre, és összesen 1250 méter hosszan végeznek munkálatokat.

Fotó: Molnár Gyula

Hámori Szabolcs, a HGT Invest Kft. ügyvezetője úgy tájékoztatott, hogy az útpálya hat méter széleségű lesz, a meglévőt bővítik majd. A teljes útpályára új aszfalt kerül, a bővítéssel érintett részen pedig új rétegrendet is kap a felület, emellett az útépítés mellett a csapadékvíz elvezetését is megoldják. Hozzátette, hogy április 27-én veszik át a munkaterületet, és hozzá is látnak a feladatnak. Hámori Szabolcs azt is elmondta, hogy megpróbálják az egypályás forgalmat biztosítani, de előfordulhat, hogy rövid ideig szükség lesz teljes útlezárásra, utóbbi esetben előzetesen tájékoztatják a közlekedőket. Ezzel kapcsolatban elhangzott, hogy mire idáig jutnak, elkészül majd a Vácika utca. A mintegy 250 millió forint értékű beruházás teljes egészében kormányzati támogatásból valósul meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában