Két rendelő egy épületben

2023.04.07. 17:30

Megkezdődött Szekszárdon az új orvosi rendelők kialakítása

Több füstbement terv, meghiúsult álom, félbemaradt építkezés után úgy döntött Szekszárd Város Közgyűlése, hogy a város tulajdonában lévő Vörösmarty utca 5. szám alatti épület 240 négyzetméternyi területén lesz az új orvosi rendelő, ott, ahol korábban a felnőtt orvosi ügyelet is működött.

Szepesi László

Dr. Papp Zoltán (Fotós: Makovics Kornél)

Fotó: Makovics Kornél

Határoztak arról is, hogy ki lesz a kivitelező, és már meg is kezdődött a munka. 

Tehát hivatalosan is elkezdődött pályázati pénzből a felnőtt háziorvosi rendelő kialakítása Szekszárdon című projekt kivitelezése, és ezt fővállalkozóként a városi tulajdonú Szekszárdi Távhőszolgáltató Nonprofit Kft. végzi. Az épület átalakítását szekszárdiak tervezték, és megvalósítása alvállalkozók közreműködésével szeptember végén fejeződik be.

Utána ide költözik a Kadarka utcából a 14. számú felnőtt háziorvosi körzetet ellátó dr. Bálint Orsolya orvosnő, és visszaköltözik a 3-as körzet orvosa, dr. Papp Zoltán.

A 220 millió forintos európai uniós támogatásnak köszönhetően a pályázat keretében a rendelők és kiszolgáló helyiségeinek kialakítására, illetve felújítására kerül sor. Az akadálymentesítés rehabilitációs szakmérnök bevonásával valósulhat meg, akadálymentesített parkoló is lesz az épület bejáratának közelében. 

A két rendelő egy épületbe helyezésével az üzemeltetési költségek jelentős része megtakarítható, és a szolgáltatás, illetve a betegellátás színvonala is jelentős mértékben emelkedik a remények szerint. 

A két körzetben több mint négyezer lakost látnak el, s a fejlesztésnek köszönhetően az alapellátásban dolgozók munkakörülményei is lényegesen javulnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában