TeSzedd

2023.04.24. 16:38

Megtisztította a csapat a forrásvölgyet

Csatlakozott az országos TeSzedd mozgalomhoz a pári könyvtár Cs. Mayer Katalin koordinálásával és a helyi önkormányzat támogatásával. Tette ezt azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a környezet tisztaságának fontosságára, természeti értékeink megóvására, környezetünk védelmére.

Szeri Árpád

Zsákokkal felszerelkezve szedte a szemetet a pári csapat (Beküldött fotó)

– Szerencsére a faluban alig volt szemét, de sajnos ezzel együtt is akadtak errefelé illegális szemétlerakó helyek – mondta el lapunknak Cs. Mayer Katalin, a könyvtár megbízott vezetője. – Lelkes csapatunk harminchárom emberből állt, a lenagyabb arányt a családok képviselték, gyerekekkel, fiatalokkal. Ugyancsak sokan jöttek a Vidékünkért Ifjúsági és Polgári Közösségfejlesztő Egyesületből, valamint a Pári Ifjúsági Kulturális és Hagyományőrző Egyesületből.

A település határában van egy kis gyöngyszem, jelesül a több forrás által is táplált tavacska. Ennek a forrásvölgynek a kitisztítása volt a cél, annak érdekében, hogy minden idelátogató felüdülhessen a környék nyújtotta szépség láttán. A csapat szorgosan neki is látott a munkának, megszabadítandó a szeméttől a természetet. Cs. Mayer Katalin előzetesen felderítette a terepet, nehogy kellemetlen meglepetésben legyen részük a gyerekeknek. 

Ekkor talált rá a terep egyik kövén megbúvó műanyag kisvonatra. Úgy döntött, hogy családi méhészetből jutalmat ad annak, aki ugyancsak rálel erre a játékra. A szerencsés felfedező egy kilogramm finom akácmézet vehetett át. Egyébként valamennyi résztvevő lila hagymás zsíroskenyér, valamint mézes tea elfogyasztásával kezdhetett neki a nemcsak figyelmet, hanem erőnlétet is megkívánó munkának. Mindent összegezve, tizenöt zsák telt meg az illegális lerakat szemetével. 

– A gyerekek különösen lelkesek voltak, tetszett nekik a feladat és várják az újabb kihívásokat, mert számukra is egyértelmű, hogy jót tenni jó – jelentette ki Cs. Mayer Katalin. – Reméljük, hogy a falu összefogásával még sok közös, értékes programban lesz részünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában