Életet az éveknek

2023.04.25. 16:00

Megünnepelték a költészet napját

A Napsugár Nyugdíjas Egylet volt a házigazdája az „Életet az éveknek” Klubszövetség Tolna Vármegyei Szervezete által életre hívott szavalóversenynek.

M. I.

A szavalóversenyen a szervezők kérésére javarészt Petőfi-költemények hangoztak el (Fotó: bataszekmost.hu)

Idén a költészet napja mellett Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóját is ünnepelték a szépkorúak. A szavalóversenyen a szervezők kérésére javarészt Petőfi-költemények hangoztak el a 29 jelentkező tolmácsolásában, számolt be róla a BátaszékMost portál

Megható pillanatok részesei lehettek azok, akik a meghívásnak eleget tettek. A versek között szerepelt a Szülőföldem, a Falu végén kurta kocsma és a Csokonai című költemény is. A legkiemelkedőbb versmondónak a bátaszéki Glöckner Attila bizonyult a háromtagú zsűri szerint. A zsűri elnöke Sági Lajosné volt, a Keresztély Gyula Városi Könyvtár vezetője. A zsűri két tagja pedig Riglerné Stang Erika, nyugalmazott művelődésiház-igazgató, valamint Dózsa-Pál Tiborné, nyugalmazott pedagógus. 

A résztvevő nyugdíjasklubok tagjait – az ünnepi alkalmat követően – megvendégelték a házigazdák, a rendezvény bállal zárult. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában