Pályázatot írt ki a Pro Progressio alapítvány

2023.04.02. 12:00

Pécsi Eszter Tanári Díjra lehet pályázni

Természettudományos tárgyakat oktató pedagógusok elismerésére írt ki pályázatot a BME mellett működő Pro Progressio alapítvány.

TEOL

Pályázatot írt ki a Pro Progressio alapítvány (Illusztráció)

Forrás: MW archív

Pécsi Eszterről, az első magyar mérnöknőről elnevezett, jelentős pénzjutalommal járó tanári díjat alapított 2022-ben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem mellett működő Pro Progressio alapítvány.

Az alapítvány 14 éve ír ki pályázatot azoknak a matematikát, fizikát, kémiát, informatikát oktató pedagógusoknak az elismerésére, akik emelt szintű érettségire, hazai és nemzetközi tanulmányi versenyekre készítik fel hallgatóikat, illetve tehetséggondozási tevékenységet folytatnak.

A díj új elnevezésével az alapítvány ösztönözni és bátorítani kívánja a középiskolás lányokat a műszaki és természettudományi pályák választására, példaképül állítva számukra Pécsi Eszter életútját, illetve elismerésben részesíti azokat a kiemelkedő középiskolai tanárokat, akiknek meghatározó szerepük van tanítványaik pályaválasztásában és egyetemi tanulmányokra történő felkészítésében – hangsúlyozza Pakucs János, a kuratórium elnöke.

A pályázatokat 2023. április 23-ig lehet benyújtani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában