Tisztelgés

2023.04.16. 12:29

Petőfi emlékév jegyében telik az oktatás

A Tolna Megyei SZC Ady Endre Technikum és Kollégium több akcióval kapcsolódik a Petőfi 200 emlékévhez, tájékoztatta lapunkat kérdésünkre az oktatási intézmény.

B. M.

A Tolna Megyei Szakképzési Centrum intézményeinek kollégistái szavaltak Petőfi verseket (Fotó: Mártonfai Dénes)

Ismertették, hogy az iskola vezetése fontosnak érezte, hogy a jubileum alkalmából programokkal is tisztelegjenek a költő emléke előtt. Ennek apropóján öt kisebb projektet terveztek, amelyek egy nagy projekt elemei. 

Az első két elem volt a szavalóverseny és a kiállítás, amelyről korábban hírt adtak. Meghirdették közben az iskola diákjai körében egy versillusztrációs pályázatot is, amelynek eredményhirdetése várhatóan júniusban lesz. Szeptemberre kerékpáros túrát terveznek, amelynek keretében meglátogatnák azokat a Tolna vármegyei helyszíneket, amelyek Petőfihez köthetők. 

A túra útvonala mintegy kétszáz kilométer, ebben is tükröződik a jubileumi szám. Végül, de nem utolsósorban, az iskola egyik oktatója, aki amatőr festőművész, elkészíti Petőfi teljes alakos portréját, amelyet kiállítanak az iskola központi folyosóján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában