Éneklő Pannónia Kórusfesztivál

2023.04.25. 09:30

Sikert aratott Kaposváron a Gárdonyi kórus

Az Éneklő Pannónia Kórusfesztivált tizenötödik alkalommal rendezték meg, az énekkarok találkozója az elmúlt hétvégén Kaposváron, a református templomban zajlott le. A rendezvény megálmodója és szervezője dr. Kerekesné Pytel Anna zenetanár, karnagy, a kórusmuzsika és az ének-zene tanítás elkötelezettje.

TEOL

A Szekszárdi Gárdonyi Zoltán Református Együttest Naszladi Judit vezényelte (Beküldött kép)

A visszatérő vendégek mellett új énekkarok is kapnak bemutatkozási lehetőséget. Ebben az évben a Komlói Munkáskórus (Kunváriné Okos Ilona), a Keszthelyi Helikon Kórus (Haga Kálmán), a Kaposvári Református Kórus (dr. Kerekesné Pytel Anna), a Pápai Séllyei István Énekkar (Parola Csaba), a Péceli Rutafa Vegyeskar (Szilágyiné Szalai Zsuzsa),  a Budapesti Vásárhelyi Zoltán Férfikar (Klausz Róbert), a Szekszárdi Gárdonyi Zoltán Református Együttes (Naszladi Judit), a Kaposvári Vox Medicinae Kamarakórus (dr. Kerekesné Pytel Anna) és a házigazda, Kaposvári Zenekedvelők Kórusa (dr. Kerekesné Pytel Anna) vett részt.

Az Éneklő Pannónia Kórusfesztivál kiváló lehetőséget biztosít az amatőr kórusmozgalomban aktív szerepet vállaló kiemelkedő énekkarok bemutatkozására, egyúttal lehetőséget ad arra is, hogy az együttesek egymástól tanuljanak. A Gárdonyi Kórus műsorában elhangzó kórusművet Lozsányi Tamás orgonaművész kísérte, a szólót Ócsai Annamária operaénekes adta elő. A szép számú közönség a szekszárdi egyházi együttes Naszladi Judit vezényelte éneklését vastapssal jutalmazta. 

Gárdonyi Zoltán és fia, Gárdonyi Zsolt egyházzenei munkássága előtt tisztelegve a hangverseny zárásaként a meghívott énekkarok közös előadásában három mű hangzott el. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában