Dombóvár város napja

2023.04.01. 20:36

Szívből osztozott a közönség minden díjazott örömében

Dombóvár várossá avatásának 53. évfordulóján tizenöt elismerést adott át dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős álltamtitkár, a térség országgyűlési képviselője és Pintér Szilárd Dombóvár város polgármestere a Városi Gálán.

Varga Szilvia

Díjazottak és díjátadók Dombóvár Város Napján (Fotó: Makovics K.)

A legrangosabb, Pro Oppido díszpolgári címet vehetett át dr. Haszonics József és Miszlai József. Elismerő díszjelvényre tartotta érdemesnek a képviselő-testület  Dr. Keller Margitot, Dr. Nagy Miklós Gábort, Gáspár Boldizsárt, Karászi Imre Istvánt és Kiss Gyulát. Az ifjúsági elismerések közül az idei évben a Buzánszky Jenő-díjat Halmai Dániel, Iberhardt Bence, Szabó Dorottya érdemelte ki sportteljesítményével. Ambrus Sándor-díjat a Dombóvári Evangélikus Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskolájának társastánc tanszaka érdemelte ki, és Dr. Péter Gyula-díj a tanulmányokban kimagasló eredményeket felmutató fiatalok, Szőts Patrik és Budavári Valentin kapták.

Díjazottak és díjátadók Dombóvár Város Napján (Fotó: Makovics K.)

A Dombóvár Elismert Közössége kitüntetést a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület 28. számú Dombóvári Csoportja érdemelte ki. Az Ivanich Antal-díjat a dombóvári gazdasági élet kiemelkedő szereplőinek elismerése érdekében alapította a város képviselő-testülete, melyet idén a PÖMAX Kft. kapott.

A Város Napja alkalmából a Városi Gála után Kovács Kati koncerttel ünnepelhetnek együtt a rendezvényre kilátogatók, ezt követően  a The Connector zenekar adja a talpalávalót a szombat esti utcabálon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában