A legjobbak

2023.04.19. 16:50

Szombaton kiderül a borverseny eredménye

Rekordszámú nevezés érkezett az idei Borvidéki Borversenyre.

Mauthner Ilona

Vesztergombi Csaba borász, a szervezőbizottság elnöke (Beküldött fotó)

Vesztergombi Csaba borász, a szervezőbizottság elnöke elmondta, a fehér fajtákból 37, a rozékból 21, a vörösekből 200 minta érkezett, ötvenhat termelőtől. Így összesen 258 bort bírált el a zsűri, melynek tagjai a soproni, a Balaton környéki, az etyeki, a mátrai, a kunsági, a villányi borvidékről érkeztek, és szekszárdi neves borászokkal egészültek ki. 

A zsűri által kiválasztott legjobb borokból másnap a csúcszsűri választotta ki a kadarka, a kékfrankos, a bikavér, a vörösbor és a hordósbor kategóriákban a legjobbnak járó címet, emellett a város borát, a legeredményesebb fiatal borászt, a legjobb muzeális bort és a legeredményesebb borászt is. A verseny napján a szekszárdi borvidéki borverseny legjobb vörösbora címet hirdették csak ki, amit a szekszárdi Pranter Pince 2019-es évjáratú Sauli Cuvée-je nyert el.

A borverseny eredményhirdetésére április 22-én, szombaton a Szent György-napi Borünnepen kerül sor a Babits Mihály Kulturális Központban.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában