Oktatás

2023.05.06. 09:08

A Garay gimi is a 100 legjobb hazai középiskola között

Idén is összeállította a középiskolai rangsorát a HVG. Mutatjuk a teljes listát 2023 száz legjobb középiskolájáról, amik között a Szekszárdi Garay János Gimnázium az előkelő 66. helyet szerezte meg.

TEOL

A Garay János Gimnázium most ballagó, érettségiző diákjai is jó eséllyel jutnak be felsőoktatási intézményekbe (Fotó: M. K.)

A HVG-rangsor készítői ebben az évben is - mint mindig - több szempont alapján rangsorolják a hazai középiskolákat. Az egyik ilyen a 10. évfolyamosok kompetenciaméréseinek iskolai átlaga szövegértésből és matematikából, de fontos szempont az érettségi bizonyítványokba bekerült eredmények iskolai átlaga magyarból, matematikából, történelemből és idegen nyelvekből, valamint az emelt szintű érettségik aránya és a a magyar egyetemekre, főiskolákra bekerült diákok átlagpontszáma is.

A HVG 2023-as középiskolai rangsorában az összesített lista mellett részrangsorokat is találtok: megnézhetitek, idén melyek a legjobb eredményű alapítványi és magániskolák, két tannyelvű képzést is kínáló gimnáziumok, valamint egyetemi gyakorlóiskolák.

A Tolna vármegyei középiskolák közül egyedül a Szekszárdi Garay János Gimnázium került fel a HVG százas listájára. Az előkelő 66. hellyel olyan környékbeli iskolákat utasított maga mögé, mint például a Bajai III. Béla Gimnázium (94. hely), vagy épp a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma és Kollégiuma (Pécs - 93. hely).

A tejes rangsort az eduline.hu oldalon tekintheti meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában