Családi nap

2023.05.23. 07:00

A hosszú kihagyás után újra együtt vigadhattak a kicsik a szülőkkel

Még az időjárás is kedvezett a Városi Bölcsőde családi napján, május 19-én. Tóth Nikolett, az intézmény új vezetője számolt be lapunknak a két év után először megtartott, hagyományos eseményről.

Farkas Eszter

A városi bölcsödében nyílt napot tartottak amin a szülök is részt vehettek.

Fotó: Makovics Kornél

Az egész heti rossz idő után péntekre a nap is kisütött – jegyezte meg a bölcsőde vezetője. Hozzátette, ezért ez a délután a kikapcsolódásé volt. A két járványos év után idén először szervezhette meg a Szekszárdi Városi Bölcsőde újra az amúgy már hagyományosnak számító rendezvényüket, a családi napot. A programok között egy rövidke ízelítőt is kaphattak a résztvevők a bölcsőde „Szarvasbogár” zenekarának műsorából. A nevelők zenekarát ukulelén a Hangszerelem Zenestúdió oktatója, Schmidt Péter tanítja.

– Igaz, két tagunk hiányzik a csapatból, de úgy döntöttünk, így is megmutatjuk, hogyan is tudjuk megszólaltatni ezt a hangszert, az ukulelét – emlékezett vissza Tóth Nikolett –, amit a gyerekek mindig nagy örömmel fogadnak és természetesen ez is volt a fő célunk ezzel, hogy nekik a mindennapos éneklés és mondókázás mellett, egy ilyenfajta zenei élményt is nyújtsunk. Hogy miért pont Szarvasbogár zenekar lett a nevünk? Ennek csak annyi a magyarázata, hogy a Mikulás-váró délelőttünkön előadott mesejátékban egy Szarvasbogár nevű zenekar játszott és mivel ezen alkalommal zenéltünk először a bölcsődéseinknek, ebbe a mesejátékba becsempészve az előadott mikulás dalokat, a név rajtunk maradt.

A program keretében két dalt is előadtak: az egyik egy felnőtteknek szóló Republic szám volt, a másik pedig a gyerekek egyik nagy kedvence, a Ram-sam-sam című dal volt. Az előadás után a Hangszerelem Zenestúdió oktatója, Schmidt Péter növendékeivel egy mini koncert keretében szórakoztatta a nagyérdeműt. – Az udvaron különböző ügyességi és kézműves tevékenységeken vehettek részt a gyerekek, ahol, ha teljesítettek egy feladatot, játékot pecséteket gyűjthettek be. Ezen kívül csillámtetoválással is kedveskedtünk a gyerekeknek, ami teljesen díjmentesen üzemelt a délután folyamán.

A színes programok mellett az intézményvezető kiemelte az Eszterlánc Alapítvány támogatásaiból befolyt összegből többek közt két udvari játékot is sikerült beszerezniük. – Végtelenül hálásak vagyunk az eddigi támogatásokért, felajánlásokért. Az ősz óta összegyűlt alapítványi bevételekből vásároltunk a gyerekeknek két udvari játékot egy-egy mászóalagutat, „hernyót”, amit a múlt héten vehettek birtokba kis bölcsiseink. Két árnyékoló állapotának a felmérése is megtörtént, amiből egyet az alapítványunk, egyet a fenntartónk tud finanszírozni. Bízom benne, hogy mire beköszönt az igazi kánikula, addigra a két hátsó csoport árnyékolójának a cseréje is megtörténik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában