Program

2023.05.01. 13:54

A Tánc Világnapja alkalmából ropták a téren

Kiváló tánccsoportokkal rendelkezik vármegyénk székhelye. Ezt az egyébként közismert tényt az érdeklődők szombaton délután is nyugtázhatták. Ekkor volt ugyanis a Tánc Világnapja, 1727-ben ezen a napon született Párizsban Jean-Georges Noverre, a mozgásművészetnek új írányt adó francia táncos-koreográfus. A „Balett Shakespeare-je” egyébként járt Magyarországon is, Esterházy Miklós kismartoni birtokán lépett fel a Párizs ítélete című előadásával.

Szeri Árpád

A világnap alkalmából hét helybeli csapat egymást követően mutatkozott be Szekszárdon, a Babits Mihály Kulturális Központ színházi főbejárata előtti téren. 

Fotó: Kiss Albert

A közönség a környező padokon helyet foglalva, avagy éppen állva kísérte figyelemmel a Bartina Néptánc Egyesület, az Iberican Táncegyesület, a Gemenc Táncsport Egyesület, a MESZ Dance Tánccsoport, az MMS - Szekszárdi Mozgásművészeti Stúdió, az Origo Tánccsapat és a Szöcske Akrobatikus Rock and Roll Klub vérpezsdítő műsorát.

A zenével kísért produkciók után a Dolce Dance Tánciskola adott ingyenes órákat a Szabadtéri Tavaszi Latin Buliban. A bátor jelentkezők a kubai salsa és a dominikai bachata alap lépéseit sajátíthatták el a jó hangulatú, díjtalan képzésen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában