Döntések

2023.05.01. 12:09

A tavalyihoz hasonló támogatásra számíthatnak a tamási civilek

Összesen 19 napirendi pontot tárgyalt legutóbbi, szerdai testületi ülésén Tamási képviselőtestülete a városháza dísztermében.

Gazsó Rita

Illusztráció: Facebook/Tamási Város Hivatalos Oldala

A főként formális napirendek és beszámolók közül talán a civil szervezetek támogatásáról, az éves civil keret elosztásáról szóló döntés volt a legjelentősebb. A grémium ezúttal 8,6 millió forint elosztásáról döntött, amely minimálisan emelkedett a tavalyi kerethez képest – tudtuk meg a városvezetéstől. Forrásra azok a civil szervezetek számíthattak, akik érvényes pályázatot adtak be, az összeg pedig attól is függött, hogy melyik szervezet milyen célra igényelt támogatást. 

A testület döntése nyomán idén összesen 24 szervezet kapott forrást az iskolát támogató alapítványoktól a nyugdíjas szervezeteken át a szociális céllal működő vagy állatvédő egyesületekig, amelyek egyebek mellett programok, előadások megszervezésére, eszközbeszerzésre és működésre kívánják fordítani a megigényelt összeget. – Évek óta 25-30 civil szervezet nyújt be pályázatot és kap támogatást a város költségvetésének civil keretéből. A pályázók magas száma jelzi, hogy Tamásiban milyen komoly civil élet folyik – jegyezte meg Porga Ferenc polgármester. 

– Hosszú ideje két nagyobb civil szervezet kap komolyabb támogatást, a Tamási Gimnáziumért Közalapítvány, valamint a Tamási Szakképzésért Alapítvány, amelyek idén fejenként 1,8 millió forintos forrást kapnak. A város célja ezeken keresztül, hogy a helyi középiskolákba járó, tamási lakcímmel rendelkező lakosokat tudja támogatni az egyesület, azokat, akik valamilyen területen, például a sportban komolyabb eredményeket érnek el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában