Ingatlan

2023.05.21. 21:29

Albérleti kilátások

A hazai albérletárak is az állandó jellemzővel bíró tünemények közé tartoznak. Jelesül, állandóan emelkednek. Így lesz – avagy van – ez idén is.

A kép illusztráció.

Igaz, az emelkedés mértékét helyszíne válogatja, de talán nem tévedünk nagyot, ha azt állítjuk, hogy ezen a téren is a főváros az éllovas. Ez az ügy látszólag nem érinti vármegyénket közvetlenül, tőlünk messze van, mondhatnánk; de azért ne feledjük el, hogy szűkebb pátriánkból elég sok – nem feltétlenül tehetős – család gyermeke valamely budapesti egyetemen folytatja felsőfokú tanulmányait. Lakni pedig kell valahol és nem mindenkinek jut viszonylag megfizethető kollégiumi elhelyezés.

Viszont van olyan megoldás, amellyel lefaraghatók a bérleti díjak – derül ki egy frissen megjelent összeállításból. Ez a tájékoztató jellegű anyag azt mutatja be, hogy miként lehet pénztári megtakarításból, azaz közvetett állami támogatás révén finanszírozni a lakásbérlést. Ezzel a megoldással az egyetemi tanulmányaik miatt albérletet vagy kollégiumot kereső diákok, illetve szüleik jelentős összeget tudnak megspórolni – olvasható a reményt nyújtó megállapítás.

Ami azt illeti, valóban rengeteg fiatalnak nagy szüksége lenne erre a takarékoskodási lehetőségre. Hiszen jelen helyzetben, lassan már nem is lesz nagy túlzás azt állítani: amíg az egyetemi hallgató nem talál magának egy viszonylag olcsó albérletet, addig kénytelen lesz a nem sokkal drágább, ötcsillagos luxusszállodában lakni.

Címkék#albérlet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában