Egészségügy

2023.05.18. 07:30

Ápolói asszisztens képzés indul a Dombóvári Szent Lukács Kórházban

Ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét hétfőn az a tanfolyam, amelyet a Tolna Megyei Szakképzési Centrum és a TM SZC Apáczai Csere János Technikum és Kollégium szervez. A tizenöt hallgató a Szent Lukács Kórházban szakképzett oktatóktól sajátítja el a szakma fortélyait 18 hónap alatt. Az ünnepséget Lőcze Tibor iskolaigazgató nyitotta meg.

Varga Szilvia

Pintér Szilárd, Dombóvár város polgármestere elmondta, a hallgatók a jövőnk zálogai, hiszen a humán erőforrás fejlesztése kiváltképp fontos a város fejlődése szempontjából. 

A szerző felvétele.

Dr. Kerekes László kórházigazgató tájékoztatott, az intézmény szinte limit nélkül képes befogadni a szakképzett ápolókat és ápoló asszisztenseket, hiszen a szakdolgozók vannak nap, mint nap a betegekkel, s dolgoznak a gyógyulásukért. A kihelyezett képzés lényege, hogy a hallgatók jövendőbeli kollégáiktól tanulhatnak, akik ismerik majd az újonnan belépő munkatársak képességeit, s egyúttal munkalehetőséget is kínál az oktató intézmény a frissen bizonyítványt szerzetteknek.

Dömötör Csaba kancellár kiemelte, örömmel tölti el, hogy az önkormányzat és a kórház is partner a szakmai képzés megvalósításában, mindemellett azt is látja, nagy igény van Dombóváron az egészségügyi képzésekre, melyre a centrum és a képző iskola is szívesen reagál újabb szakmai lehetőségekkel.

A képzés szakmai része hétfőn indul a kórházban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában