A műtét után minden megváltozik

2023.05.15. 17:30

Az operációnak hála, önállóan járhat végre az életvidám kajdacsi kislány

Keddtől új szakaszba lép a beteg kajdacsi kislány, Deák Laura gyógykezelése. Megtörténik ugyanis a Nazarov-féle műtét, amely már sok hasonló állapotú, mozgásában korlátozott gyermeknél segített. A család már Barcelonában van, itt végzi el ugyanis a beavatkozást az orosz származású specialista.

Gazsó Rita

Laura egy jelenleg gyógyíthatatlan idegrendszeri betegségben szenved (Beküldött fotó)

Kedd reggel másfélórás, különleges műtét vár arra a ritka idegrendszeri betegséggel született kajdacsi kislányra, akiről korábban már többször írtunk. A hónapok óta tartó közösségi gyűjtésnek köszönhetően sikerült előteremteni az összeget arra, hogy Deák Laura a szüleivel együtt elutazhasson Barelonába a szükséges beavatkozásra, amely azért szükséges, hogy a mozgásában is korlátozott gyermek fejlődését segítse. A műtétet az orosz specialista, Igor Nazarov végzi el a kislányon.

A beavatkozás célja, hogy a letapadt, feszes izmokat oldja, lazítsa és a különböző ortopédiai elváltozásokat megelőzze. A szülők abban bíznak, hogy az operációnak köszönhetően hosszabb távon önállóan, segédeszköz nélkül tud majd járni a gyermekük. 

Mint az édesanyától megtudtuk, a műtét előtti napokban már itthon, a Bethesda Gyermekkórházban elkezdődött az érintett izomzat egyfajta felkészítése, nyújtása. Kezelőorvosuk, dr. Csohány Ágnes már korábban is látott el Nazarov-műtéten átesett gyermekeket, és úgy vélte, ez jót tesz Laurának is. A család vasárnap indult útnak Ferihegyről.

A műtét miatti izgalmakat tetézte, hogy valamennyien – az édesapa József, az anyuka, Ilona és Laura is most először ültek repülőgépen, amelyet láthatóan Laura viselt a legkönnyebben: édesanyja szerint egész úton végig mosolygott. Mint mondta, a hétfői nap azzal telik, hogy miután kicsit feltérképezték a szálláshelyük környékét, elsétáltak a kórházhoz, ahol Laurát operálják majd, a nap hátralévő részében pedig kicsit körülnéznek a városban, hiszen később erre már biztosan nem lesz alkalmuk.

Kedden kora reggel lesz majd a műtét, aznap megfigyelésre bent tartják még a kislányt, majd másnap visszatérhetnek a szálláshelyükre, ahol még egy kontroll várja őket a hazaindulás előtt.

– Nagyon hosszú utat tettünk meg idáig, de végre eljött ez a régen várt nap is. A műtét után megváltozik Laura élete és remélhetőleg egy sokkal jobb vár majd rá, Nazarov szerint képes lesz majd egyedül, támogatás nélkül járni – fogalmaz a szokott módon optimistán az édesanya, bár hozzáteszi, tudja, hogy a mostani beavatkozás leginkább Laura fizikai állapotán segít. – Lehet, hogy soha nem élhet teljes életet, de soha nem adjuk fel ennek lehetőségét.

Laura egy igazi hős és egy erős harcos, aki mindig győz majd az életben – mondja Ilona, aki ezúttal is köszöni mindenki segítséget, aki bármilyen összeggel támogatta a gyógykezelést idáig. Mint megtudtuk, a műtéttel nem zárul le a folyamat, sőt most kezdődik csak igazán el: Laurának nagyon sok rehabilitációra lesz még szüksége, amelynek az operáció után néhány hetes lábadozást követően kell elkezdődnie.

Júliusban a tervek szerint három-három hetet töltenének a Bethesda Gyermekkórházban és a Pető Intézetben. – A rehabilitáció nélkül a műtét semmit sem ér, de sajnos a mi anyagi helyzetünk nem bír ennyi terhet, már a műtéthez minden családi segítséget kimerítettünk – mondják a szülők, akik azt kérik, akinek módjában áll, támogassa a kislány további gyógykezelését az eredmények érdekében.

A támogatásokat az alábbi számlaszámra lehet eljuttatni:

Számlatulajdonos: Deák Laura
Törvényes képviselő: Száraz Ilona
Számlaszám: 11773463-01304053
IBAN: HU02 1177 3463 0130 4053 0000 0000
Édesanya telefonszáma: +36/20 615-2735
Az Együtt Lauráért Fb-oldala: https://www.facebook.com/profile.php?id=100089808649109

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában