Középiskolások

2023.05.04. 07:00

Ballagások – mutatjuk, melyik iskolában mikor lesz

Eljött a középiskolai ballagások ideje Tolna vármegyében. A Tolna Megyei Szakképzési Centrumhoz (TMSZC) tartozó nyolc szakképző intézményből például összesen közel hatszázötven diák ballag el a hét utolsó napjaiban. A TMSZC mindegyik iskolájában május ötödikén, pénteken tartják a ballagást.

Brunner Mónika

Tolna Megyei SZC Ady Endre Technikum és Kollégium diákjainak ballagása a múlt évben

Fotó: Makovics Kornél

A TMSZC tájékoztatta portálunkat, hogy jellemzően az oktatási intézmények a ballagásokon elismerésben részesítik azokat a tanulókat, akik tanulmányaik alatt kiemelkedően teljesítettek. A ballagások pontos idejével kapcsolatban azt közölték, hogy a Tolna Megyei SZC Ady Endre Technikum és Kollégium mintegy százhatvan végzős tanulójának ballagása két ünnepség keretében zajlik le Szekszárdon. A szakképző iskolai osztályok ballagása délután fél egykor, a technikumi osztályoké délután fél háromkor kezdődik. 

Dombóváron, a TMSZC Apáczai Csere János Technikum és Kollégiumtól négy végzős évfolyam, közel száz tanuló vesz búcsút, péntek délután négy órától. 

A TMSZC Bezerédj István Technikumban is délután négy órakor kezdődik az ünnepség, mintegy kilencven ballagót köszöntenek Szekszárdon

A TMSZC szekszárdi Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikuma kilencven végzőse búcsúzik az iskolától pénteken. A ballagás délben kezdődik. 

Pakson, a TMSZC I. István Szakképző Iskolában huszonkét diák ballag a délután egy órakor kezdődő ünnepségen. 

Dunaföldváron, a TMSZC Magyar László Szakképző Iskola délután négy órakor kezdődő ballagásán közel harminc végzős tanuló vesz részt. 

Bonyhádon, a TMSZC Perczel Mór Technikum és Kollégium utolsó éves diákjai – több mint nyolcvanan – a délelőtt tíz órakor kezdődő ünnepségen búcsúznak. 

Tamásiban, a TMSZC Vályi Péter Szakképző Iskola és Kollégium hetvennégy végzősének ballagási ünnepsége délután két órakor veszi kezdetét.

A többi középiskolai intézményben is zajlik majd a ballagási ünnepség-sorozat a hétvégén. 

A Szekszárdi Garay János Gimnázium pénteken tartja ballagási ünnepségét, négy osztály összesen száztizenhárom végzős tanulója ballag délután négy órától. 

A Tamási Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium három osztálya összesen ötvenkét tanulója vesz részt a ballagási ünnepségen szombat délelőtt tizenegy órakor. A 12.A. osztály tanulói kilenc év után búcsúznak az oktatási intézménytől, ők kisgimnazistaként kezdték nyelvi előkészítővel. A 12. B. osztály tanulói öt év után, a 12. C. osztály tanulói négy év után ballagnak. Ünnepi beszédet mond Nagy Roland igazgató, a 11. évfolyamosok részéről ballagtató beszéd, valamint mindhárom osztályból búcsúzó beszéd hangzik el. 

A ballagási ünnepségen díjakat is átadnak. A végzősök jutalomkönyveket kapnak. Béri-plakettel jutalmaznak öt tanulót, akiknek tanulmányi eredményük végig 4,8-as átlagú vagy annál jobb volt és magatartásuk, viselkedésük, közösségi munkájuk mindvégig példaértékű volt. Átadják még a Diákönkormányzat alapította Béri-gyűrű díjat, amelyet egy diáknak adományoznak a közösség érdekében végzett munkájáért, az osztálytitkárok szavazatai alapján. 

A Paksi Energetikai Technikum és Kollégium (ESZI) pénteken tartja a ballagási ünnepségét, öt osztályuk száznegyven tanulója ballag délután négy órakor. A végzős diákok közül az ünnepségen kiemelik azokat, akik versenyeredményeket értek el. ESZI Kiválósága díjjal is jutalmazzák azokat, akik kitűnő tanulmányi eredménnyel, példamutató magatartással rendelkeznek, tevékenyen vettek részt a közösségi munkában, valamint a  tanulmányi versenyeken kimagasló eredményeket értek el. 

A Tolnai Szent István Katolikus Gimnáziumban szombaton negyvennyolc tanuló ballag délelőtt tíz órától. A Déli ASzC Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum Szakképző Iskola és Kollégium két osztálya, a 12. A. Mezőgazdasági technikum osztály és a 12. B. Közszolgálati technikum osztály összesen harmincnégy tanulója vesz részt pénteken a ballagási ünnepségen, amely délután három órakor kezdődik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában