Hajdan

2023.05.14. 13:00

Dió nagyságú jégdarabok hullottak Dombóváron

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Sz. Á.

Képünk illusztráció

Forrás: MW

25 ÉVE „a kellemes napsütést rövid idő alatt heves szél és kiadós zápor váltotta fel Dombóváron. A negyed óráig tartó, mennydörgésekkel kísért eső során borsó és dió nagyságú jég is sűrűn hullott. Pillanatokon belül megteltek az árkok és a vízlevezetők sem győzték elnyelni a 15 perc alatt lehullott 15 milliméternyi csapadékot. Az utcák néhány perc alatt elnéptelenedtek, mindenki megpróbált menedéket találni a nem várt »zuhanyozás« elől.”

25 ÉVE „az Európai Bortermelő Régiók Szövetsége (AREV) Stuttgartban tartotta plenáris ülését. A rendezvény keretében néptáncfesztivált rendeztek, amin Tolna megyét a szekszárdi Bartina Néptánc Egyesület képviselte. Hat ország kilenc csoportja versenyzett, a bartinások harmadikként léptek színpadra. A lányok üveges táncot mutattak be, a fiúk pedig hortobágyi kanásztáncot jártak. A szekszárdi csapat fényes sikert aratott, megnyerte a versenyt. Ahogy Matókné Kapási Júlia művészeti vezető fogalmazott, a magyar tánchagyományok győzedelmeskedtek a nyugat-európai hagyományok felett.

25 ÉVE az ország 980 középiskolájában több mint 75 ezer diák számára megkezdődtek az érettségi vizsgák. A szekszárdi Bezerédj István Kereskedelmi Szakközépiskolában nyolcvanöt végzős készült arra, hogy számot adjon tudásáról.

Hajdan című sorozatunk korábbi írásait ide kattintva olvashatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában