Verseny

2023.05.03. 12:00

Dunaföldvári diákok nyerték az értékvetélkedőt Lakiteleken

Nagyon szép eredményt értek el dunaföldvári diákok, ugyanis több száz csapat közül második alkalommal nyerték meg az értékvetélkedőt Lakiteleken.

TEOL

Fotó: nepfolakitelek.hu

A Lakitelki Népfőiskola által meghirdetett Értékek, kincsek, hagyományok a Kárpát-medencében című hungarikum vetélkedőn a 9. osztályosok között a dunaföldvári gimnázium csapata lett az első. Tagjai: Czompó Hanna, Ihász Bernadett, Kőszegi-Kövér Anna (Magyar László Gimnázium 9. A osztály). Felkészítő: Fafkáné Simon Ildikó, a Dunaföldvári Értéktár Bizottság elnöke.

Fotó: nepfolakitelek.hu

A vetélkedőn két előzetes feladat volt, tizenöt diából álló ppt-prezentációt kellett készíteni egy tetszőlegesen kiválasztott településről és tájról. Tizenhat csapat jutott a döntőbe, nekik egy újabb előadást kellett készíteni egy hungarikumról. A dunaföldvári csapat Dunaföldvárt, a Mezőföldet és a Pannonhalmi Főapátságot mutatta be. Voltak még helyben is feladatok, Hungarikum mozi, totó, feladatlap.

Az elődöntőbe még egy csapat jutott be a megyéből, a szekszárdi Garay Gimnáziumból.

Az előadásokat szakmai zsűri értékelte, melynek tagjai: Béres Tünde, az Agrárminisztérium Hungarikum Főosztályának munkatársa, Gyurán Ágnes, a Felvidéki Magyar Nemzetrész Értéktár titkára, Hévizi Róbert, a Nemzeti Művelődési Intézet munkatársa és Kormányos Katona Gyöngyi, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet igazgatója.

A nap végére szoros küzdelem után nyolc csapat jutott tovább a másnapi döntőbe. A döntőben a versenyző csapatok a saját környezetükből mutattak be egy-egy számukra fontos értéket. A második és harmadik feladat egy totó és egy választott hungarikum bemutatása volt. 

A végeredmény pedig így alakult: I. helyezett: Földvárikumok (Dunaföldvár), II. helyezett: Jó Palócok (Feled), III. helyezett: Szegedi papucsosok (Szeged).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában