Rákay Philip elmondta az igazságot

2023.05.01. 17:12

Hamisak a hírek az akkumulátor gyárról és bontóról

Péntek délután Szabó Zsolt alpolgármester – jelenleg épp DK-s önkormányzati képviselő - sajtótájékoztatót tartott a Dunaújváros határában tervezett akkumulátorgyár, akkumulátor bontóval kapcsolatban – írja duol.hu. A város érdekeit féltő feltételezésekre – mi inkább politikai haszonszerzést mondanánk - azonban első kézből, érkeztek konkrét válaszok a „rémhírterjesztésre”.

TEOL

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Mint saját Facebook oldalán közzétett videójában a dunaújvárosi alpolgármester (jelenleg DK-s) Szabó Zsolt elmondta, indítványt nyújtott be a város képviselőtestületi ülésén, hogy ne létesülhessen a település határában akkumulátorgyár, vagy ahhoz kapcsolódó beruházás. 

Szabó Zsolt alpolgármester találgatott

Szabó Zsolt kifejtette, hogy a Rákay Philip üzletember 42 hektáros területet vásárolt a Dunaújváros közelében lévő, – közigazgatásilag Rácalmáshoz tartozó - területen és mint elmondta: „nem lenne meglepődve, ha a lopakodó akkumulátor lobby következő feltételezett állomása nem a város határában, Rácalmáson lenne." Szabó a továbbiakban érvelésének összefüggéseit úgy magyarázta, hogy Rákay csak azt cáfolta, hogy akkumulátorbontó épülne a területen azt azonban nem, hogy esetleg akkumulátorgyár és álláspontja szerint a találgatásokat Fónagy János államtitkár sem cáfolta. 

Rákay Philip üzletember helyretette

A hozzászólásokban rövidesen megérkezett Rákay Philip válasza, helyretette Szabó Zsoltot. Az üzletember kifejtette, hogy a rémhírterjesztésetekkel szemben az igazság az, hogy a cég tulajdonában álló rácalmási területen nem lesz semmiféle akkumulátor bontó, sem akkumulátor gyár és nem is volt szó erről soha. Az igazság ezzel szemben az, hogy hónapok óta tárgyalnak a Hankook-kal a terület adás-vételéről, amely az alpolgármester szerint semmit sem tudott erről. Sőt, hosszú tárgyalások után alá is írták azt az adásvételi szerződést, amelynek értelmében a terület egy részét azonnal megvásárolják, a többire pedig elővásárlási jogot szereztek. 

A teljes írást ide kattintva olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában