Európa sátor

2023.05.01. 15:28

Kvízzel is várták a családokat

EUrópa sátor tárta ki kapuját szombaton a vármegye székhelyén, a Béla király téren. Jeles dátum indokolta a létesítmény jelenlétét: hazánk ugyanis tizenkilenc évvel ezelőtt, 2004. május elsején lett az Európai Unió teljes jogú tagja.

Szeri Árpád

EUrópa sátor emelkedett a Béla király téren (Fotó: K. A.)

A történelmi mérföldkőnek számító esemény alkalmából az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája és a Europe Direct tájékoztató hálózat országszerte színes Európa-napi programokkal, nyereményjátékokkal várta és várja a családokat április 29-e és május 13-a között.

Így történt ez Szekszárdon is, ahol az évfordulós interaktív családi nap az ugyancsak rengeteg érdeklődőt megmozgató Borvidék félmaratonnal együtt zajlott. Az EUrópa sátorban Dombai Szilvia, az Europe Direct vármegyei irodájának vezetője munkatársaival együtt naprakész és hasznos információkkal szolgált az uniós polgárság lehetőségeiről. Így többek között az utazásról, tanulásról, munkavállalásról, nyugdíjakról, pályázatokról és támogatásokról. 

A szervezők kiadványokkal, különböző játékokkal, kvízekkel is álltak a betérők rendelkezésére. Az országos Európa totót tíz helyes válasszal kitöltő személyek egyike pedig egy későbbi sorsoláson – amennyiben neki kedvez a szerencse – akár fődíjat is nyerhet, ami nem más, mint egy elektromos roller. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában