Visszatekintés

2023.05.27. 11:59

Olasz exportra hízlalták a bikákat Szakcson

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Sz. Á.

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

50 ÉVE A MÁV minden vasárnap fürdővonatot indított 5,12 órakor Szekszárdról Bátaszéken, Dombóvár-Alsón. Kaposváron át Balatonmáriafürdőre. „Erre a vonatra a MÁV 33 százalékos kedvezményt ad. A vonat 16,25-kor indul vissza és 20,52- kor érkezik Szekszárdra. Amennyiben az idén kellő számú utas lesz, úgy jövőre már állandósítják ezt a fürdővonatot.” 

50 ÉVE „a hűvös vasárnapon sokan begyújtottak. Ezt tette Tolnán V. A. tsz-nyugdíjas is. Este nyolc óra tájban Mekalor 622 mintájú olajkályhája belobbant; a tűz számos berendezési tárgyat elpusztított. A tüzet közös erővel oltották el a hazánkban ideiglenesen állomásozó szovjet alakulatok egyik egységének katonái, a helyi önkéntes és a szekszárdi állami tűzoltók.”

50 ÉVE „Szakcson a termelőszövetkezeti tagok a tsz-en keresztül szerződést kötöttek bikák hizlalására, az állatokat olasz exportra szállítják. Már kétszer adtak el a téeszen keresztül száz-száz állatot és június második hetében kerül sor a harmadik ilyen tételű szállításra.” 

Hajdan című sorozatunk korábbi írásait ide kattintva olvashatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában