Hajdan

2023.05.06. 11:03

Ötven éves az ország leghosszabb alagútja

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Sz. Á.

Illusztráció: Shutterstock

50 ÉVE „üzembe helyezték a Budapest–Dombóvár–Pécs vasúti főútvonal Mecseken átvezető új szakaszát, az ország leghosszabb alagútját. Dr. Mészáros Károly közlekedés- és postaügyi miniszterhelyettes, a MÁV vezérigazgatója a megújult vonal Dombóvár felőli határán nemzetiszínű szalag átvágásával nyitotta meg jelképesen a forgalom előtt az új pályát.” 

50 ÉVE a vármegye székhelyén vendégszerepelt a Géczi,  Fábián, Kovács, Juhász P., Vidáts, Szűcs. Fazekas, Kocsis, Bene, Bálint, Váradi összeállítású magyar válogatott labdarúgó csapat. A Lipovszky, Szántó, Korner, Vágó, Simon, Csordás, Pusztai, Micskó, Kalász, Hadi, Török összeállítású Szekszárdi Dózsa együttesét a nemzeti tizenegy 4:0 arányban győzte le.  Az ezt követő Magyarország—Jugoszlávia utánpótlás-válogatottak mérkőzésén 1:0 eredmény született. A két sporttalálkozót, nézőcsúcsot döntve, kilencezren kísérték figyelemmel.

50 ÉVE  áprilisban megyénk közútjain folytatódott a februárban kezdődött kedvező tendencia: ismét lényegesen, 33 százalékkai csökkent a sérüléses balesetek száma. A múlt hónapban 26 ilyen karambol történt Tolna megyében: az előző év azonos időszakában 38. Sajnos, mind a halálos, mind a súlyos kimenetelű balesetek száma azonos volt:  2-2, illetve 17-17. Az áprilisi baleseti okok között a gondatlan vezetés 9-cel első; a gyorshajtás, a műszaki hiba, a gyalogos figyelmetlensége 3-3 esetben idézett elő karambolt. Két szerencsétlenség szoros összefüggésben állt a tiltott alkohol fogyasztással.” 

A Hajdan című sorozatunk korábbi részeit ide kattintva olvashatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában