Önkéntesek

2023.05.18. 16:05

Tízezer facsemetét ültettek el Dúzson a banki dolgozók

Tízezer őshonos facsemetét ültettek el nemrégiben az MBH Bank munkatársai Dúzs határában.

Hanol Erzsébet

Az akcióban 140 bankcsoporti dolgozó vett részt. (Beküldött fotó)

Puskás András, a pénzintézet elnöki főtanácsadója elmondta, hogy a bankcsoport ezzel is szeretne hozzájárulni egy élhetőbb jövő és zöldebb környezet megteremtéséhez. A programhoz csatlakozó szakmai szervezet becslése alapján a facsemeték várhatóan 2025-re teljes, 2,5 hektáros erdővé fejlődnek, ami száz éves távlatban több mint ezer tonna szén-dioxidot köt majd meg. Magyarországon az átlagos életmódhoz szükséges széndioxid kibocsátás egyébként fejenként 5-6 tonna.

– Az ESG Stratégiájában meghatározott dekarbonizációs célok tekintetében a Magyar Bankholding törekszik arra, hogy tevékenysége révén minél nagyobb mértékben járuljon hozzá a Párizsi Megállapodásban foglalt célok eléréséhez úgy, hogy széndioxid kibocsátását a lehető leggyorsabb ütemben csökkenti.

Ennek egyik előzetes lépése volt a dúzsi faültetés. Nagyon büszke vagyok minden kollégámra, aki személyesen is részt vett a programban, és sem a korán kelés, sem a hűvösebb idő nem szegte kedvüket abban, hogy valami jót cselekedjenek – tette hozzá Puskás András. Az akcióban 140 bankcsoporti dolgozó vett részt.

Kőris, gyertyán és csertölgy csemetéket ültettek az önkéntesek. (Beküldött fotó)

Kerekes József, Dúzs polgármestere elmondta, hogy örömmel vette a bankcsoport megkeresését, hiszen maga is szívén viseli a település és környékének zöldítését. Elmondta, hogy a pincesorok feletti rész gazdagodott a facsemetékkel, amelyek már sarjadni kezdtek.

Kőris, gyertyán és csertölgy csemetéket ültettek az önkéntesek, akiket házias ízekkel, kis vendéglátással fogadtak Dúzson. A polgármester reméli, hogy a jövőben is megvalósulhat hasonló együttműködés, valamint hozzátette, hogy a Gyulaj Zrt. munkatársai is fásítottak a térségben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában