Nemzetiségi nyelv és irodalomból egyetlen tanuló sem érettségizik

2023.05.03. 18:18

Több mint kétezren érettségiznek hétfőtől Tolna vármegyében

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak május ötödikén, pénteken.

B. M.

Érettségi a Garay János Gimnáziumban 2022-ben

Fotó: Makovics Kornél

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint Tolna vármegyében közép- és emelt szinten nemzetiségi nyelv és irodalomból egyetlen tanuló sem érettségizik. 

A magyar nyelv és irodalom vizsgát május nyolcadikán, a matematikát a következő napon, a történelmet május tizedikén, majd az idegen nyelvi vizsgák közül az angolt május tizenegyedikén, a németet május tizenkettedikén tartják. Az emelt szintű szóbeli vizsgák június hét és tizennegyedike, a középszintű szóbelik június tizenkilenc és harmincadika között lesznek. 

Tolna vármegyében közép szinten magyar nyelv és irodalomból ezer-négyszáztizenhárman, matematikából ezernégyszázan, történelemből ezer-háromszázhuszonhárman, angol nyelvből hétszázhatvanhatan, német nyelvből négyszázharminchatan érettségiznek.

Emelt szinten magyar nyelv és irodalomból negyvenketten, matematikából hatvanheten, történelemből száznegyvenegyen, angol nyelvből kétszázhetvenheten, német nyelvből hatvanketten tesznek vizsgát. 

Ismétlő, kiegészítő, előrehozott, szintemelő, pótló és javító vizsgákról Tolna vármegyei bontás nem elérhető, tájékoztatta lapunkat az Oktatási Hivatal.  

Összegezve, Tolna vármegyében huszonnyolc telephelyen, hatvanhét vizsgabizottság előtt, kétezer-százkilencvenhét tanuló érettségizik.

Az Oktatási Hivatal a szóbeli vizsgával kapcsolatban honlapján közli, hogy az, – beleértve a tételhúzást is – reggel nyolc óra előtt nem kezdhető meg és legfeljebb tizennyolc óráig tarthat. A vizsgázónak legalább harminc perccel korábban meg kell jelennie a vizsga helyszínén.

A nyilvánosságot a vizsgabizottság elnöke hivatalból vagy kérelemre korlátozhatja, illetve kizárhatja. Ki kell zárni a nyilvánosságot, ha azt a vizsgázó érdeke indokolja. A vizsgabizottság munkájában közreműködők nem zárhatók ki a szóbeli vizsgáról. A nyilvánosság kizárásával kapcsolatos döntést a vizsga jegyzőkönyvében meg kell indokolni, és a vizsga helyszínén közzé kell tenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában