Mesemondó nap

2023.05.19. 13:22

Verseket mondtak a bátaszéki óvodások

A helyi óvodában folyamatosan keresik azokat a lehetőségeket, új nevelési módszereket, melyekkel a gyerekek anyanyelvi nevelését tudják előmozdítani, szókincsüket, kiejtésüket, a szépbeszédüket tudják fejleszteni, mondta az intézmény vezetője.

Mauthner Ilona

Mesemondó napot tartottak a Bátaszéki Óvodában (Fotó: BátaszékMost/Facebook)

A tavalyi esztendőben jött az ötlet, hogy új módszerként - leginkább a nagycsoportos gyermekek számára - mesemondó napot tartanak, amikor az arra fogékony kicsik közönség előtt elmondhatják az óvodapedagógusaik és a szüleik segítségével megtanult meséiket, számolt be az eseményről a Bátaszék Most. 

A tapasztalat azt mutatta, hogy sok kisóvodás bátran és szívesen állt ki, melyen felbuzdulva idén mind a 8 óvodai csoportból a héten verseket szavaló ovisokat hallhatott a közönség, csatlakozva a Petőfi 200 jubileumi emlékévhez.

Nemcsak a csoporttársak, hanem a versmondó gyermekek szüleit is meghívták, akiket az óvodapedagógusok ily módon is igyekeznek bevonni a mindennapi nevelési életbe. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában