A Troll nyelvén hógolyóztak a vasparipa lovagok

2023.06.30. 18:42

A Vikingek földjén kalandozó túramotorosokat hideg eső támadta meg

A Preikestolen, azaz Magyarul a Szószék szikla Forsand városától nem messze, 604 méter magasan emelkedik a Lyse fjord fölé. Mint ilyen, Norvégia egyik legismertebb jelképe.

Szeri Árpád

Tél a nyárban, azaz a havas Trolltunga az örömködő vasparipa lovagokkal. (Beküldött fotó)

Ezen a helyszínen is tartott egy kis pihenőt a Kancsár J. Zsolt vezette, a Vikingek földjét bejáró túramotoros csapat. A Szekszárdon élő és mentőautó vezetőként dolgozó vasparipa lovag helyszíni tudósítást küldött a szerdai felfedező útról. Társaival együtt – hét motor, tíz személy – négy kilométeres kirándulást tett a sziklán és kétszer is kompon haladt át a lélegzet elállítóan vadregényes,  a szárazföldbe hatoló, keskeny tengeröblön.

Ilyen vadregényes, sziklás, vízeséses norvég táj látványát nyugtázhatja a motoros csapat. (Beküldött fotó)

A következő napon a Trolltunga várta a túramotorosokat. A troll nyelve – ezt jelenti magyarra fordítva a név – az egyik legnépszerűbb sziklaformáció az egész világon. A Ringedalsvatnet-tó fölé nyúló, a tengerszinttől mérve 1100 méteres magasságba emelkedő területet csakis gyalogosan lehet megközelíteni. A csapat tehát egy alkalmatos helyen kikötötte vasparipáit és összesen huszonnyolc kilométert megtéve barangolta be a különleges vidéket.

A június végi nyár ellenére gyakorta hó akadályok szabdalták a Trolltungát. Ráadásként a hegyről lefelé tartó sereget hideg eső támadta meg. – Nem volt kellemes elázva, vizesen motorozni. Összefagytunk – jegyezte meg beszámolója zárásaként Kancsár J. Zsolt. Aki egyébként pénteken az esernyők városába, Bergenbe vezeti nyeregbe pattant társait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában