Családi Nap

2023.06.17. 17:21

Az államtitkár adta át az egyesület házát

Egész napos rendezvénysorozattal várta az érdeklődőket szombaton a Györei Egészségőrző Egyesület.

Szeri Árpád

Potápi Árpád János adta át a Györei Egészségőrző Egyesület házát.

Fotó: Makovics Kornél

A kilenc éve alakult civil szerveződés másfél éve pályázat segítségével vásárolt meg egy helybeli házat. Az épületet, a célnak megfelelően átalakítva, ezen az első Családi Napon adták át hivatalos formában rendeltetésének.

Ebből az alkalomból a Baloghné Keresztes Judit elnök vezette egyesület színes és mozgalmas programokat szervezett. Nemcsak vármegyénkből, hanem Baranyából is hívott olyan szakembereket, akik például talp, hát, fej- és nyirokmasszázzsal avagy csontkovácsolással kezelték a jelentkezők fájós ízületeit, izmait.

Az épület termeiben bárki igénybe vehette a mozgáskoordinációt és az erőnlétet fejlesztő eszközöket. A Vöröskereszt meghívott munkatársai vérnyomást mértek, bemutatták az újraélesztéssel kapcsolatos tudnivalókat, illetve előadást tartottak a véradás fontosságáról.

Az egyesület nem feledkezett meg a legkisebbekről sem, számukra kézműves foglalkozás, arcfestés, hajfonás, tetoválás, rendőrségi bemutató és habparty biztosított vidám elfoglaltságot. Aki pedig megéhezett, az – köszönhetően a számos önzetlen támogatónak – térítésmentesen lakhatott jól a feltálalt csülkös babgulyással.

A rendezvényen a délelőtt folyamán megjelent Potápi Árpád János államtitkár, a térség országgyűlési képviselője. A politikus nemcsak megtekintette az épületet, hanem főszerepet vállalt annak átadásában is.

A családi nap egyébként egy látványos és szó szerint szikrázó mozzanattal, parázson járással zárult. Az udvaron rakott, majd eloltott tűz még izzó zsarátnokain, másoknak bátorságból példát mutatva, az egyesület elnöke is végigment.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában