Alakul a kisszékelyiek új orvosi rendelője

2023.06.18. 07:00

Bíznak abban, hogy a háziorvos több időt tölt majd a településen

Kisszékelyben az önkormányzati hivatal udvarán, a régi irattár épületében alakítják ki a harminckét négyzetméteres, két helyiséggel és akadálymentes illemhellyel rendelkező orvosi rendelőt a Magyar Falu Programban nyert pályázati pénzből. Az orvos azonban ezután is csak minden hét csütörtökön reggel nyolctól délelőtt tizenegyig rendel a háromszáz fős faluban.

Brunner Mónika

A kisszékelyiek remélik, hogy a háziorvosuk több alkalommal tart náluk rendelést (a fotó illusztráció).

Forrás: Shutterstock

Az orvosi rendelő jelenleg a polgármesteri hivatalban található, az önkormányzati épületbe járnak a betegek orvosi vizsgálatokra. Erre hetente továbbra is csak egy napon van lehetőségük.

A faluban a képviselők között többször volt vita amiatt, hogyan lehetne megoldani, hogy a háziorvos több időt töltsön a településen. Pajor Ágnes polgármester ismertette, hogy a háziorvos helyettesítésben látja el a Tolnanémediben és Kisszékelyben élők gyógyítását, de telefonon ő vagy az asszisztense mindig elérhető.

Ha a kisszékelyi lakos komolyabb tüneteket tapasztal magán rendelési időn kívül, akkor először felhívja a háziorvost, aki tanácsokkal látja el. Ha ki kell vizsgálni, akkor a tizennégy kilométerrel arrébb található Simontornyára kell mennie a betegnek ügyeleti időszakban, délután négy óra után. 

A Magyar Falu Program 2021-es nyertes pályázata tette lehetővé, hogy az orvosi rendelő a munkálatok után a polgármesteri hivatalból az annak udvarán található régi irattárba költözzön. A régi irattárat körülbelül negyven éve használták orvosi rendelőként. 

– Célunk volt, hogy a betegellátás ne az önkormányzati hivatal épületében történjen, a páciensek külön épületben jelenhessenek meg a rendeléseken, legyen akadálymentes mosdójuk.

Sajnos vizesblokkal nem tudtuk bővíteni az épületet, mert erre nem kaptunk építési engedélyt. Helyet kellett szorítanunk a mosdónak az épületben – tette hozzá a polgármester.

A kisszékelyi orvosi rendelő kialakítását több mint tizenhárom-millió forint pályázati pénzből végzik, az orvosi eszközökre, bútorokra az önkormányzat kétmillió forintot nyert. Pajor Ágnes hozzátette, remélik, hogy idővel a háziorvos több időt tölt a településen.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában