2023.06.13. 16:45
Hét ponton harmincféle borkülönlegességgel várták a fröccstúrázókat
Nyolcadik alkalommal rendezték meg a Lussoniumi Kulináris Fröccstúrát szombaton, ahol ezúttal is helyi borkülönlegességek várták a megjelenteket, akik közül sokan már korábbi túrákon is részt vettek.
Nyolcadik alkalommal rendezték meg a Lussoniumi Kulináris Fröccstúrát.
Fotó: Molnár Gyula
A nyolc kilométer hosszú túrára ezúttal megközelítőleg száz fő érkezett, akik a dunakömlődi faluháztól indultak el és hét ponton állhattak meg útközben.
A túrázók egyebek mellett a kiinduló állomástól százméterre, Dunakömlődön, majd a Lussoniumnál, a sípályánál, a dombi Almásbirtoknál és a babamúzeumnál kóstolhattak bort.
A rendezvényt a hagyományokhoz híven a Dunakömlődi Lussonium Borbarátok Egyesület szervezte, akik minden ponton helyi, kézműves italokkal – fehér, rozé, siller és vörösborokkal, borkülönlegességekkel – illetve a környékbeli gazdák pálinkáival kínálták a túrázókat.
A szervezők a gyerekekre és azokra is gondoltak, akik nem fogyasztanak alkoholt: ők gyümölcslevet, szódát vagy szörpöt fogyaszthattak.
Hét ponton harmincféle borkülönlegességgel várták a fröccstúrázókat
Fotók: Molnár GyulaMinden kóstolóponton zsíroskenyérrel és hagymával és a helyi ízőrző asszonyok által kínált pogácsával kínálták a közönséget.
A túra dunakömlődi présházsoron található Kopri-pince lugasos teraszánál ért véget, ahol a fröccstúrázók leülhettek és kóstolhattak a bográcsban készült halászléből, vegyes pincepörköltből, valamint palacsintából.