Kulináris túra

2023.06.13. 16:45

Hét ponton harmincféle borkülönlegességgel várták a fröccstúrázókat

Nyolcadik alkalommal rendezték meg a Lussoniumi Kulináris Fröccstúrát szombaton, ahol ezúttal is helyi borkülönlegességek várták a megjelenteket, akik közül sokan már korábbi túrákon is részt vettek.

Gazsó Rita

Nyolcadik alkalommal rendezték meg a Lussoniumi Kulináris Fröccstúrát.

Fotó: Molnár Gyula

A nyolc kilométer hosszú túrára ezúttal megközelítőleg száz fő érkezett, akik a dunakömlődi faluháztól indultak el és hét ponton állhattak meg útközben.

A túrázók egyebek mellett a kiinduló állomástól százméterre, Dunakömlődön, majd a Lussoniumnál, a sípályánál, a dombi Almásbirtoknál és a babamúzeumnál kóstolhattak bort.

A rendezvényt a hagyományokhoz híven a Dunakömlődi Lussonium Borbarátok Egyesület szervezte, akik minden ponton helyi, kézműves italokkal – fehér, rozé, siller és vörösborokkal, borkülönlegességekkel – illetve a környékbeli gazdák pálinkáival kínálták a túrázókat.

A szervezők a gyerekekre és azokra is gondoltak, akik nem fogyasztanak alkoholt: ők gyümölcslevet, szódát vagy szörpöt fogyaszthattak.

Minden kóstolóponton zsíroskenyérrel és hagymával és a helyi ízőrző asszonyok által kínált pogácsával kínálták a közönséget.

A túra dunakömlődi présházsoron található Kopri-pince lugasos teraszánál ért véget, ahol a fröccstúrázók leülhettek és kóstolhattak a bográcsban készült halászléből, vegyes pincepörköltből, valamint palacsintából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában