Visszatekintés

2023.06.05. 14:16

Lebuktak a fiatalok, hamis bankjegyeket foglalt le a rendőrség

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

Hamis bankjegyeket foglalt le a rendőrség (Illusztráció)

Forrás: MW

25 ÉVE „hamis ötezreseket foglalt le a bonyhádi rendőrség. A hamisítók úgy buktak le, hogy egyikük a zombai diszkóban akart egy hamis ötezressel jegyet váltani. A 22 éves B. R. igencsak meglepődött, amikor rajtakapták. A rendőrségi házkutatás során további hat álpénz került elő B. R. portáján. A lebukott bonyhádi fiatalember elmondta, hogy a szintén bonyhádi F. K.-tól összesen huszonhat darab hasonló »pénzt« kapott. A vizsgálat eddigi adatai szerint F. K. a dombóvári N. Z. közreműködésével készítette a hamis pénzt. A két férfi Pécsett főiskolás, elmondásuk szerint iskolájukban, illetve N. Z.  saját gépén készítették az álforintokat.”

25 ÉVE „a szekszárdi Pünkösdi Fesztiválon egy fiatalember az ital hatása alatt elhajított egy söröskorsót, amely a fején találta el az egyik vendéget. A sérülés nyolc napon belül gyógyuló volt. A rendőröknek a garázda fiatalembert kellett kimenekíteni a a sértett védelmére kelő tömegből.”

25 ÉVE „az ASE sportcsarnokának zsúfolt nézőtere vastapssal köszöntötte a Tavasz szépét, az őcsényi Simon Katalint és két udvarhölgyét, a pécsi Horváth Ágnest és a paksi Haholt Adélt, utóbbi ezzel a város szépe lett.”

A Tavasz szépe az őcsényi Simon Katalin lett, aki korábban az Alisca szépe címet is elnyerte  
Fotó: Bakó Jenő

35 ÉVE „gitáron és tangóharmonikán előadott koreai dallamok fogadták a szekszárdi Babits Mihály művelődési központban azokat az érdeklődőket, akik a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság nép- és iparművészetét reprezentáló kiállítás megnyitóján vettek részt. A zenés köszöntő után Kang Hon, a KNDK nagykövetségének kulturális attaséja üdvözölte a jelenlévőket, s kifejezte reményét, hogy a tárlat a maga sajátos eszközeivel hozzájárul a két nép barátságának további erősítéséhez.” 

35 ÉVE „a szekszárdi történelmi borvidék 1988. évi borversenyének díjkiosztó ünnepségén zsúfolásig megtelt a Vármegye borozó. Dr. Diófási Lajos, a Pannonvin Borgazdasági Kombinát vezérigazgató-helyettese a borverseny szakmai tapasztalatairól beszélt, méltatva a szekszárdi borokat. Mint elmondta, a 407 beküldött borminta közül 265 vörösbor és 142 fehérbor volt. Aranyérmet 36 vörös- és 27 fehérbor kapott. Legeredményesebb nagyüzemi termelőként nagydíjat a szekszárdi Aranyfürt Tsz kapott, a legeredményesebb kistermelő Kaposi István szekszárdi termelő lett.”

35 ÉVE súlyos garázdaság ügyét tárgyalta a Tolna Megyei Bíróság. „A lengyeli búcsú idején a helybeli kocsmában tartott, ilyenkor szokásos vigasságot három garázda – a kisvejkei S. M., a lengyeli S. G. és az ugyancsak lengyeli S. I. – részegen megzavarta. A testvérek verekedést provokáltak és két helybéli lakost brutális módon bántalmaztak. Hogy nem fajult tömegverekedéssé az incidens, a vendéglős határozott fellépésének köszönhető, aki kezében bikacsökkel megfékezte a három garázdát.” S. M. 3 évi fegyház-, S. G. 10 hónapi felfüggesztett börtön-, S. I. 1 évi börtönbüntetést kapott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában