Energiamegtakarítás

2023.06.14. 08:30

Simontornya a közvilágításon spórol az új lámpatestekkel

Ledes lámpatestekkel korszerűsítik a város közvilágítási hálózatát, tájékoztatott a simontornyai önkormányzat közösségi oldalán.

Brunner Mónika

 Az első ötvenhat ledes lámpatesttel kapcsolatos munkálatok június tizenkettedikén, hétfőn kezdődtek, első ütemben a Petőfi utca, Szent István király utca, Vár tér és a Dr. Kovács Nándor utca területen. A munkálatok útkorlátozásokkal járhatnak. A ledes lámpatestek kihelyezésével  a város egész területére tervezett, energiamegtakarítás célú közvilágítás-korszerűsítés kezdődött el. A cserével legalább ötven százalékos megtakarítást tud majd elérni a város. 

A simontornyai képviselők komoly döntést hoztak a közvilágítás kapcsán. A fotó a 2019-es alakuló ülésen készült. Fotó: Makovics Kornél

A simontornyai önkormányzat ismertette: a jelenlegi árszinten negyven millió forint áramdíjjal járó szolgáltatás költsége a kivitelezést követően húsz millió forint alá fog csökkenni. Az új lámpatestek fényerejét szabályozni lehet, így lehetőség lesz az éjszaka során egy csökkentett fényerejű, további megtakarítást eredményező időszak beállítására is. Első ütemben hatszázhúsz lámpatestet helyeznek fel július közepéig. A fennmaradó százhúsz lámpa cseréje is várhatóan még ebben az évben megtörténik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában