Legendák a Levegőben

2023.06.18. 15:10

Süsü is repült a családi napon

Családi sétarepülő hétvégét és honvédelmi sportágbemutatót tartott a Legendák a Levegőben csoport az őcsényi repülőtéren.

Szeri Árpád

A Legendák a levegőben csoport felszántotta az eget Őcsényben (Fotó: Makovics Kornél)

A rendezvény június 17-én és 18-án, azaz szombaton és vasárnap várta a közönséget. A különleges élményt nyújtó, díjtalanul látogatható légi seregszemle rengeteg érdeklődőt vonzott. A forgatagot honvédségi toborzósátor, katonai hagyományőrzők bemutatkozása, gyermekjátszók, kézművesek kínálata is színesítette.

Vécsei Mihály, az esemény szervezője elmondta, hogy a jelenlévők szombaton délután egy Gripen látványát is nyugtázhatták, ez a könnyű vadászbombázó átsuhant a repülőtér felett. Ugyancsak ezen a napon délelőtt érkezett, sőt, landolt is a mezőn a H145-ös, két hajtóműves katonai helikopter. Ezen két különlegesség mellett AN-2, Cessna 172, Diamond 20, Bulldog, sárkányrepülő, autogyro, Robinson 44 helikopter és hátimotoros siklóernyő is szántotta az eget, valamennyi a repülhető típusok és alkalmatosságok közé tartozott. A gyermekek pedig találkozhattak a magasból aláereszkedő Süsüvel. A mesebeli, jóindulatú sárkány pihentette a szárnyait, hiszen mindkét napon repülőgép hozta Őcsénybe. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában