Nyáritábor

2023.07.16. 15:40

A tündérkert után mesesétány készült

Mesébe illő környezetben – szinte az erdő közepén – adták át a mesesétányt Kismányokon július 8-án, szombaton. Az egyhetes gyermektánctábor megkoronázásaként került sor Tündér Lili sétálójának ünnepélyes átadására.

Farkas Eszter

A tánctáborban széki népdalokat, táncok alaplépéseit tanulhatták a gyerekek. (A szerző fotója)

A tánctáborban széki népdalokat, táncok alaplépéseit tanulhatták a gyerekek. Kézműves foglalkozások és tevékenységek a férfi-női minőség felismerése, a tevékenységek különválasztása is téma volt. 

– A lányok például, megtapasztalták, hogy tojásból és lisztből hogyan áll össze a tészta. Meggyúrták, kinyújtották, felvágták, végül tálcákon megszárították – tájékoztatta lapunkat Illés Tiborné szervező. – A fiúk ez alatt az idő alatt „férfimunkát” végeztek. Kitakarították a falun keresztül folyó vizesárok egy részét – szívesen dolgoztak a hűsítő vízben.

Átadásra került Tündér Lili sétálója is. (A szerző fotója)

 

– Készültek karkötők, rongybabák, énekeltünk hegedűszóra, tábortűznél szalonnát sütöttünk, az esti mozi alatt, pattogatott kukoricázás közben néztünk ifjúsági filmeket, meséket. Minden este lementünk a Tündérkertbe és a játszótérre hűsölni, játszani. 

A Szekszárdi Könyvtárellátó támogatásával két előadást is meghallgathattak a táborozók. Dicső Zsolt a kreatív írást mutatta be, a Csiga-Biga Alapítvány nevében „Barátaink a kutyák” címmel Edina Kókusz nevű kiskutyájával a terápiás kutyák munkájáról tartott bemutatót. 

Kókusz. a terápiás kutyus belopta magát a gyerkőcök szívébe (A szerző fotója)

– A táborzáró előadásra egész héten készültünk. Az énekek és táncok mellett a Pletykás asszonyok című mesét tanulták be a gyerekek. A tábor zárásaként adták át a faluban Tündér Lili sétálóját. A tanösvény meséin keresztül a gyerekek egy olyan világba juthatnak el, aminek ajtaja a falu és közössége természeti és kulturális értékeinek megismerésére nyílik. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában