Jubileum

2023.07.20. 13:18

Begördül Bátaszékre a 424-es nosztalgiavonat

Százötven éve adták át a forgalomnak a Duna-Drávai Vasút Dombóvár és Bátaszék közötti szakaszát. Az évfordulóra, mintegy folytatásaként a tavalyi, nagysikerű Zákány/Gyékényes-Kaposvár-Dombóvár közötti jubileumi vonatozásnak, július 22-én, szombaton újabb ünnepi út emlékeztet.

Szeri Árpád

A 424-es gőzmozdonnyal vontatott nosztalgia szerelvény 9 óra 15 perckor indul  Dombóvár alsóról, ahol előtte ünnepi műsor lesz. A vonat hosszabb időre megáll Szalatnakon, Máza-Szászváron, Nagymányokon, Hidas-Bonyhádon, pár percre Cikón és a tervek szerint 13 óra 19 perckor érkezik Bátaszékre, a vasútállomásra. 

Fotó: MW

Az ünnepi köszöntők után emléktábla avatás, illetve a restiben vasút történeti kiállítás várja a közönséget. Fellép az Alsónyéki Hagyományőrző Együttes, a Heimat Német Nemzetiségi Tánccsoport és a Best Street Team. Az ünnepség résztvevői egy füzetet kapnak a vasútépítés történetéről, a díjmentes kiadványnak dr. Majdán János történész a szerzője. 

Fotó: MW

A szerelvény visszafelé 16 órakor indul visszafelé, ugyanebben az időpontban kezdődik Bátaszéken a habparty, 18 órától pedig a Blues Travel Band ad koncertet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában