Segítség

2023.07.04. 07:30

Hegyi Attila kaktuszgyűjteménye így akár egy fél városé is lehetne

Sopronból is érdeklődnek Hegyi Attila várongi kaktuszgyűjteménye után, miután értesültek arról, hogy a gyűjtő szakmai átvevőjét keresi szeretett tüskés növényeinek. Hegyi Attila ugyanis feleségével együtt azon fáradozik, hogy ne vesszen kárba életük munkája. Reménykednek, hogy a kaktuszaik „nem maradnak egyedül".

Brunner Mónika
Hegyi Attila szeretett kaktuszainak egy részével a várongi kaktusztelepen (Beküldött fotó)

Mint arról korábban beszámoltunk, Hegyi Attila várongi kaktuszgyűjtőnek mintegy tizenkétezer kaktusza van, amelyet a világ minden tájáról csodálnak. Ötszáz négyzetméteres, hatalmas sátornyi növényházról van szó, benne óriási kaktuszokkal is, amelyek alatt akár bujkálni is lehet. A gyűjtemény előzetes bejelentkezés után látogatható. 

A kertész-kertépítő kaktuszgyűjtő bízik abban, hogy valaki gondját viseli majd csodálatos növényeinek. A kórházi ágyáról is segítséget kért, onnan írta a közösségi oldalára sorait, hogy problémái vannak, és félti a kaktuszait. Portálunknak elmondta, hogy küzd a rázúduló bajokkal, szeretné átadni a gyűjteményét, minden megoldás érdekli. A feleségével már nem tudják gondozni a kaktuszokat, mert megöregedve számukra ez már lehetetlen.  

Tóth András Sopronból jelentkezett, hogy érdekelné a kaktuszgyűjtemény, portálunktól kért segítséget, hogy fel tudja venni a kapcsolatot Hegyi Attila kertész-kertépítővel. 

– Hamarosan a gyűjteményt személyesen tekintem meg. Abban egyeztünk meg, hogy néhány darabot át tudnék tőle vanni. Van egy nagy kertem, ahol elég sok időt töltünk a családommal. Vannak kaktuszaim, és szeretném kibővíteni a gyűjteményemet. Sajnos azonban a teljes kaktuszgyűjteményt nem tudom átvenni – mondta el a teolnak Tóth András, hozzátéve, tulajdonképpen minden növényt szeret, a kaktuszt azért, mert nem kell sokat foglalkozni ezzel a növénytípussal. Az óriáskaktuszok is érdeklik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában