Határokon átívelő találkozó

2023.07.22. 18:44

Húsz csapat indult a kétyi kolbásztöltő fesztiválon

Ínyenceknek kiváltképp feledhetetlen az az illat, ami betöltötte szombaton a kétyi sportpályát. A település ekkor rendezte meg a már hagyományos kolbásztöltő fesztiválját, melyen az induló csapatok meg is sütötték étvágygerjesztő készítményeiket.

Szeri Árpád

Feledhetetlen volt az illat, ami betöltötte szombaton a kétyi sportpályát.

Fotó: Kiss Albert

Összesen húsz, egyenként tíz tagú munkabrigád vállalkozott ellenállhatatlan gasztronómiai tudásának bizonyítására. A tizenhat helyi társuláson kívül a töltőasztal mögé állt Murga csapata, élén Felkl Márton polgármesterrel.

Ugyancsak vállalta a konyhaművészeti megmérettetést a csehországi Brezova, a lengyelországi Kęty és a felvidéki Érsekkéty küldöttsége, utóbbi kettő egyúttal testvértelepülés is. Németországot – három fős delegációval – Beimerstetten képviselte. Így tehát joggal állapítható meg, hogy a kétyi fesztivál nemzetközi érdeklődés mellett zajlott le.

– Önkormányzatunk valamennyi csapatnak tíz-tíz kilogramm húst biztosított, a szükséges kolbászbéllel együtt – mondta el lapunknak Gödrei Zoltán, Kéty polgármestere. – Az összesen kétszáz kilogramm kolbászhúshoz még rendeltünk hatvan kilogrammot, gondolva a fellépőkre és más vendégekre is. Ugyancsak mi adtuk a kenyeret és a mustárt is.

Az eszközöket a jelentkező közösségek hozták magukkal, a határon túlról érkezettek kivételével. A délelőtt tíz órai kezdés után nagyjából délre fejeződött be a töltés, illetve a sütés, a derék munkát az önkormányzat egy-egy palack borral honorálta. Jóllehet mintegy háromszázra rúgott a látogatók száma, a kisütött jelentős mennyiségnek köszönhetően mindenkinek jutott legalább pár falat az ízletes kolbászból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában